12.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Fonduri Europene – Granturi Agri-Food: Se verifică firmele selectate în eșantion – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Autoritățile au început verificarea, pe bază de eșantion, a proiectelor care au primit granturi IMM de câte 5.000-120.000 de euro prin Măsura 2 în cadrul schemei de ajutoare COVID Agri-Food acordate fermierilor și procesatorilor din industria alimentară în baza ordonanței de urgență 61/2022...

Potrivit procedurii Măsuri 2 Agri-Food, verificarea asigurării tipurilor de cheltuieli eligibile se face de către Agenția IMM din subordinea Ministerului Economiei și Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate din subordinea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene...

Autoritățile au început verificarea, pe bază de eșantion, a proiectelor care au primit granturi IMM de câte 5.000-120.000 de euro prin Măsura 2 în cadrul schemei de ajutoare COVID Agri-Food acordate fermierilor și procesatorilor din industria alimentară în baza ordonanței de urgență 61/2022.

Potrivit procedurii Măsuri 2 Agri-Food, verificarea asigurării tipurilor de cheltuieli eligibile se face de către Agenția IMM din subordinea Ministerului Economiei și Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate din subordinea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, pe eșantion de 1%, în scopul validării justificării sumei forfetare acordate beneficiarilor.

În acest sens, beneficiarii selectați în eșantionul pentru verificare primesc un e-mail în care li se spune ce obligații au mai departe:

„Vă comunicăm că a început procesul de verificare pe bază de eșantion – privind verificarea eligibilității cheltuielilor pentru Măsura Granturi pentru capital de lucru – AGRI – FOOD. Societatea dvs. a fost selectată în cadrul eșantionului, prin urmare vă solicităm transmiterea următoarelor documente:

  • inregistrarea in contabilitate a cheltuielilor efectuate din grant dovedite prin: fișe de cont, note contabile, jurnal de operațiuni, extras din registrul jurnal, balanță analitică etc. în funcție de modul de organizare a evidenței contabile;
  • anunțurile publicate, potrivit procedurii, la începutul și sfârșitul implementării proiectului.
  • ordinele de plată prin care au fost realizate plățile înscrise în raportul de progres, cu rugămintea de a trece in denumirea acestora furnizorul și numărul facturii aferente în vederea identificării mai facile a documentelor.

Vă rugăm să luați în considerare faptul că termenul limită pentru transmiterea clarificărilor este de 2 zile lucrătoare de la data primirii acestei solicitări. Netransmiterea clarificărilor în termen conduce la recuperarea ajutorului acordat”.

Beneficiarii care și-au publicat pe StartupCafe.ro anunțurile necesare în proiecte le pot găsi în secțiunea Anunțuri Proiecte Europene de pe site-ul nostru mass-media, prin căutare după numele beneficiarului pe website sau pe Google, cu „StartupCafe + numele beneficiarului”. Se face screenshot (print screen) cu anunțul și se transmite autorităților, împreună cu celelalte documente solicitate.

–-

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!