21.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Fonduri Europene – Granturi IMM 4.1.1/4.1.1Bis: Ministerul Proiectelor Europene promite măsuri pentru ca beneficiarii să nu fie afectați de raportul Autorității de Audit – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține, într-o informare transmisă StartupCafe.ro, că „va lua măsuri” pentru ca antreprenorii care au aplicat la schemele de finanțare POC 4.1.1 și 4.1.1 Bis „să nu fie afectați” de un raport preliminar al Autorității de Audit...

De asemenea, MIPE susține că va „maximiza” și rata de absorbție a fondurilor europene, astfel încât statul să nu fie nevoit să suporte din buget finanțările care fac obiectul criticilor din raportul Autorității de Audit.

Totodată, MIPE va lua măsuri pentru ca beneficiarii să nu fie afectați, respectiv pentru maximizarea ratei de absorbție a fondurilor europene la nivelul Programului Operațional Competitivitate” - a transmis vineri, la solicitarea StartupCafe.ro, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține, într-o informare transmisă StartupCafe.ro, că „va lua măsuri” pentru ca antreprenorii care au aplicat la schemele de finanțare POC 4.1.1 și 4.1.1 Bis „să nu fie afectați” de un raport preliminar al Autorității de Audit.

De asemenea, MIPE susține că va „maximiza” și rata de absorbție a fondurilor europene, astfel încât statul să nu fie nevoit să suporte din buget finanțările care fac obiectul criticilor din raportul Autorității de Audit.

„MIPE a luat la cunoștință raportul preliminar al Autorității de Audit, iar în prezent derulează un proces de remediere a aspectelor sesizate în acest document. Totodată, MIPE va lua măsuri pentru ca beneficiarii să nu fie afectați, respectiv pentru maximizarea ratei de absorbție a fondurilor europene la nivelul Programului Operațional Competitivitate” – a transmis vineri, la solicitarea StartupCafe.ro, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Un raport al Autorității de Audit, obținut de G4Media, a constatat că Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate (AMPOC) din cadrul MIPE se confruntă cu o lipsă de personal care ridică un „risc major” asupra verificării și managementului finanțărilor până la finalizarea POC. Lipsa de personal de la AM POC a fost cauzată de 2 factori: neocupaarea unor posturi vacante și migrarea personalului AM POC 2014-2020 la nou-creata Autoritate de Management pentru Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF) 2021-2027.

De asemenea, Autoritatea de Audit a constatat o deficință mare, sistemică la Acțiunea 4.1.1 din cadrul Programului Operațional Capital Uman (POC) 2014-2020. Aici, o serie de proiecte au luat punctaj maxim pentru criteriul „scăderea ratei profitului operațional”, deși firmele respective înregistraseră creșteri ale ratei profitului. În urma auditului, s-a constatat că 530 de firme cu rata profitului în creștere în anul 2020 față de 2019 au semnat contracte de finanțare, conform raportului citat de G4Media.

În urma cele 4 apeluri de proiecte POC 4.1.1/4.1.1Bis, au fost semnate peste 2.100 de contracte de finanțare cu firmele potențial beneficiare, în valoare de 3,2 miliarde de lei, conform datelor oficiale tramise de MIPE la solicitarea StartupCafe.ro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!