1.4 C
București
joi, noiembrie 30, 2023

Fonduri Europene – Granturi IMM Nord-Vest: Ministerul Proiectelor UE și STS „analizează modul în care au fost încărcare proiectele în aplicația MySMIS2021” – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a precizat, luni, pentru StartupCafe.ro, că analizează, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), modul în care au fost încărcate în sistemul electronic MySMIS2021 proiectele la apelul de granturi IMM 131.B din Cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

Analiza MIPE-STS apare după ce o serie de aplicanți au reclamat posibilitatea ca alți solicitanți să fi utilizat roboți software care ar fi avut acces în sistemul electronic de gestionare a noilor fonduri UE 2021-2027, MySMIS2021, pentru depunerea proiectelor la apelul 131.B...

Este vorba despre județele: Redăm integral precizările Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene privind apelul de proiecte 131.B: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene analizează, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, dezvoltatorul aplicației informatice MySMIS2021, modul în care au fost încărcare cererile de finanțare (proiectele) în aplicația MySMIS2021 în cadrul apelului de proiecte PRNV/2023/131.B/1 lansat prin Programul Regional Nord-Vest.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a precizat, luni, pentru StartupCafe.ro, că analizează, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), modul în care au fost încărcate în sistemul electronic MySMIS2021 proiectele la apelul de granturi IMM 131.B din Cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

În schimb, MIPE arată că, în cazul în care se vor constata proiecte încărcate cu ajutorul „scripturilor de automatizare”, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, ca autoritate de management pentru Programul Regional Nord-Vest, va fi cea care va decide dacă vor fi sau nu eliminate proiectele respective.

Analiza MIPE-STS apare după ce o serie de aplicanți au reclamat posibilitatea ca alți solicitanți să fi utilizat roboți software care ar fi avut acces în sistemul electronic de gestionare a noilor fonduri UE 2021-2027, MySMIS2021, pentru depunerea proiectelor la apelul 131.B, prin care firmele mici și mijlocii din Regiunea Nord-Vest pot obține granturi de câte 200.000-1,5 milioane de euro.

De asemenea, reclamațiile au vizat și faptul că două proiecte depuse la apelul 131.B figurau ca fiind înregistrate în zilele de 18 și 19 septembrie 2023, în condițiile în care sesiunea avea să se deschidă pe 25 septembrie.

Este vorba despre județele:

  • Cluj,
  • Bihor,
  • Bistrița-Năsăud,
  • Maramureș,
  • Satu Mare,
  • Sălaj.

Redăm integral precizările Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene privind apelul de proiecte 131.B:

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene analizează, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, dezvoltatorul aplicației informatice MySMIS2021, modul în care au fost încărcare cererile de finanțare (proiectele) în aplicația MySMIS2021 în cadrul apelului de proiecte PRNV/2023/131.B/1 lansat prin Programul Regional Nord-Vest. Rezultatul analizei va fi transmis către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitatea sa de Autoritate de Management.

În legătură cu eliminarea eventualelor proiecte depuse în apelul deschis pentru Regiunea Nord-Vest, cu ajutorul scripturilor de automatizare, decizia revine Autorității de Management, structura responsabilă de gestionarea și implementarea Programului Regional Nord-Vest și de utilizarea eficientă, efectivă și transparentă a fondurilor externe nerambursabile alocate.

Subliniem faptul că, în conformitate cu „Termenii și condițiile utilizării aplicației MySMIS2021”, publicate la adresa https://resurse.mysmis2021.gov.ro/ords/repo_bo/r/mysmis-2021/tc, utilizatorii garantează că nu vor exploata mijloace automate pentru a accesa MySMIS2021, fără permisiunea expresă, în scris, a administratorului sistemului.

–-

Citește și:

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!