12.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Fonduri Europene – STS: Platforma MySMIS2021 „funcționează în parametri optimi”. Apelul IMM 131B Nord-Vest „a fost disponibil în mod transparent și echidistant” – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Platforma MySMIS2021, prin care se depun proiecte europene în noua perioadă de programare 2021-2027, „funcționează în parametri optimi”, dă asigurări Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), precizând că apelul de granturi IMM 131.B din Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 „a fost disponibil în mod transparent și echidistant”.

STS contrazice astfel o serie de reclamații făcute în spațiul public de aplicanți la apelul de proiecte PRNV/2023/131.B/1. Reclamanții s-au plâns că ar fi existat posibilitatea ca alți solicitanți să fi utilizat roboți software care ar fi avut acces în sistemul electronic de gestionare a noilor fonduri UE 2021-2027...

De asemenea, reclamațiile au vizat și faptul că două proiecte depuse la apelul 131.B figurau ca fiind înregistrate în zilele de 18 și 19 septembrie 2023, în condițiile în care sesiunea avea să se deschidă pe 25 septembrie.

Platforma MySMIS2021, prin care se depun proiecte europene în noua perioadă de programare 2021-2027, „funcționează în parametri optimi”, dă asigurări Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), precizând că apelul de granturi IMM 131.B din Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 „a fost disponibil în mod transparent și echidistant”.

STS contrazice astfel o serie de reclamații făcute în spațiul public de aplicanți la apelul de proiecte PRNV/2023/131.B/1. Reclamanții s-au plâns că ar fi existat posibilitatea ca alți solicitanți să fi utilizat roboți software care ar fi avut acces în sistemul electronic de gestionare a noilor fonduri UE 2021-2027, MySMIS2021, pentru depunerea proiectelor.

De asemenea, reclamațiile au vizat și faptul că două proiecte depuse la apelul 131.B figurau ca fiind înregistrate în zilele de 18 și 19 septembrie 2023, în condițiile în care sesiunea avea să se deschidă pe 25 septembrie. În acest sens, au fost postate pe Facebook 2 capturi de ecran în care apăreau datele reclamate. În schimb, acum, STS arată că „cele două capturi de imagine transmise nu au fost realizate din interfața aplicației oficiale https://mysmis2021.gov.ro/ și, drept urmare, nu putem să ne pronunțăm asupra acestora”.

Redăm răspunsul STS transmis la solicitarea StartupCafe/HotNews:

Ca urmare a solicitării dumneavoastră, transmisă pe adresa de e-mail presa@sts.ro și înregistrată intern cu numărul 102186 din 09.10.2023, vă informăm că platforma MySMIS2021, care stă la baza gestionării fondurilor externe nerambursabile în România, funcționează în parametri optimi. Aplicația a fost dezvoltată de către Serviciul de Telecomunicații Speciale în conformitate cu cerințele operaționale ale Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) și respectă regulile de transparentizare, simplificare și acces facil la fondurile europene aferente perioadei de programare 2021-2027.

Referitor la aspectele semnalate privind datele afișate pentru depunerea celor două proiecte la care faceți referire, vă comunicăm că cele două capturi de imagine transmise nu au fost realizate din interfața aplicației oficiale https://mysmis2021.gov.ro/ și, drept urmare, nu putem să ne pronunțăm asupra acestora. Reiterăm faptul că, așa cum reiese și din logurile aplicației, apelul PRNV/2023/131.B/1 – Creșterea competitivității IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest a fost deschis în data de 25 septembrie 2023, la ora 10:00 și a fost disponibil în mod transparent și echidistant, conform legii, pentru toate persoanele interesate. Totodată, până în prezent nu au fost identificate probleme tehnice în procesul de gestionare a apelului.

Precizăm, de asemenea, că la nivelul sistemului informatic MySMIS2021/ SMIS2021+ sunt implementate măsuri specifice de securitate cibernetică.

Pentru mai multe informații privind modalitățile de depunere a proiectelor, drepturile și responsabilitățile utilizatorilor în exploatarea software-ului, vă recomandăm să vă adresați MIPE, în calitate de administrator operațional al sistemului informatic MySMIS2021/SMIS2021+.

Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate și deschidere în furnizarea informațiilor de interes public din domeniul de competență al instituției noastre.

Citește și:

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!