31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Fonduri Europene – Granturile UE pentru microîntreprinderi și digitalizare IMM, amânate, în Programul Regional Sud-Est – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Granturile destinate microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlociii (IMM) din cele 6 județe ale regiunii Sud-Est, pentru digitalizarea activității și alte investiții, în cadrul Programului Regional, se amână destul de mult, conform calendarului orientativ actualizat.

Zilele acestea, Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est a publicat o variantă actualizată a calendarului orientativ al lansărilor de proiecte prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027.

Este vorba de investiții în cele 6 județe ale regiunii: Tot aici intră și Investiția Teritorială Integrată (ITI) Delta Dunării.

Granturile destinate microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlociii (IMM) din cele 6 județe ale regiunii Sud-Est, pentru digitalizarea activității și alte investiții, în cadrul Programului Regional, se amână destul de mult, conform calendarului orientativ actualizat.

Zilele acestea, Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est a publicat o variantă actualizată a calendarului orientativ al lansărilor de proiecte prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027.

Este vorba de investiții în cele 6 județe ale regiunii:

  • Constanța,
  • Galați,
  • Tulcea,
  • Vrancea,
  • Brăila,
  • Buzău.

Tot aici intră și Investiția Teritorială Integrată (ITI) Delta Dunării.

Printre altele, vorbim aici despre fonduri europene care totalizează 200 de milioane de euro, numai pentru beneficiarii microîntreprinderi și firme mici și mijlocii.

Iată numai 3 exemple de finanțări a căror deschidere a fost împinsă în perioada octombrie-decembrie 2023:

  1.     Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor. Buget alocat: 36,8 milioane euro. Beneficiari eligibili: Microîntreprinderi. Obiectivele finanțării: Intensificarea creșterii durabile și a competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive-Creșterea competitivității microîntreprinderilor. Apelul este preconizat acum să se deschidă în trim 4/2023 și să se închidă în trim 2/2024. În varianta inițială a calendarului, deschiderea era estimată pentru trimestrul 2/2023, iar închiderea în trimestrul 4/2023.
  2.     Sprijin pentru inovarea si creșterea competitivității IMM-urilor. Buget alocat: 73,7 milioane euro. Beneficiari eligibili: IMM. Obiectivele finanțării: Intensificarea creșterii durabile și a competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive-Creșterea competitivității IMM-urilor. Apelul este preconizat să se deschidă în trim. 4/2023 și să se închidă în trim 2/2024. Anterior, apelul era estimat să se deschidă în trim 3/2023 și să se închidă în trim 1/2024.
  3.     Digitalizarea IMM-urilor din Regiunea Sud-Est. Buget alocat: 14,1 milioane euro. Beneficiari eligibili: IMM. Obiectivele finanțării: Valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al companiilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice. Sprijinirea transformării digitale a companiilor prin adoptarea tehnologiilor si instrumentelor digitale, pentru a atinge o intensitate digitală cât mai mare. Apelul este preconizat acum să se deschidă în trim 4/2023 în loc de trim 2/2023, cum era în calendarul estimativ anterior.

Amânări de acest fel au apărut la mai toate Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR), unul dintre motivele invocate fiind faptul că Guvernul, la propunerea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a modificat legislația privind accesarea fondurilor UE, prin noua Ordonanță de Urgență 23 din 2023, privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021-2027.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!