30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Fonduri Europene – Gripă aviară depistată la vaci de lapte – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Departamentul de Agricultură din statul Texas, SUA, anunțat ieri, miercuri – 27 martie, că au fost depistată o tulpină contagioasă de gripă aviară la de vaci de lapte.

Vacile din fermele de lapte din statele americane Texas și Kansas au fost testate pozitiv pentru o tulpină contagioasă de gripă aviară, au declarat ieri, miercuri – 27 martie, autoritățile din domeniul agricol ale statului Texas.

TDA a anunțat că au fost prelevate probe pozitive din laptele nepasteurizat colectat de la două ferme de lapte din Kansas și una din Texas, testele confirmând rezultatele pe 25 martie.

Gripa aviară depistată la vaci de lapte. Departamentul de Agricultură din statul Texas, SUA, anunțat ieri, miercuri – 27 martie, că au fost depistată o tulpină contagioasă de gripă aviară la de vaci de lapte. Potrivit autorităților texane, această situație este fără precedent. Acestea lucrează pentru a continua investigațiile epidemiologice pentru a evalua gravitatea situației.

Vacile din fermele de lapte din statele americane Texas și Kansas au fost testate pozitiv pentru o tulpină contagioasă de gripă aviară, au declarat ieri, miercuri – 27 martie, autoritățile din domeniul agricol ale statului Texas. Această situație a fost descrisă ca o „dezvoltare fără precedent”. Aceasta este prima dată când gripa aviară înalt patogenă (HPAI) este detectată la vacile de lapte în Statele Unite, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Agricultură din Texas (TDA), a raportat .

Autoritățile americane fac teste în fermele de vaci (foto: dairyoane.com)

O tulpină de gripă aviară a fost depistată la vaci de lapte din SUA

Siguranța alimentară, amenințată de o situație fără precedent. În urma testelor, au fost confirmate cazuri de gripă aviară la vaci de lapte.

„TDA și alte agenții naționale și de stat lucrează neobosite pentru a asigura securitatea aprovizionării noastre cu alimente. Deși este tulburător, acest focar nu ar trebui să amenințe aprovizionarea comercială cu produse lactate a națiunii noastre”, a spus comisarul pentru agricultură din Texas, Sid Miller, în comunicat.

Citește și:

Texas este printre cele mai mari cinci state producătoare de lapte din Statele Unite, potrivit datelor de la Departamentul Agriculturii din SUA.

Testele nu au scos la iveală nicio modificare a virusului care ar putea să-l facă mai transmisibil la om, iar riscul pentru public „rămâne minim”, s-a precizat în document.

„Sunt depuse eforturi suplimentare pentru a continua investigațiile epidemiologice pentru a se asigura că poate fi evaluată o imagine completă a situației ”, potrivit aceleiași surse.

TDA a anunțat că au fost prelevate probe pozitive din laptele nepasteurizat colectat de la două ferme de lapte din Kansas și una din Texas, testele confirmând rezultatele pe 25 martie. Instituția a adăugat că gripa aviară foarte patogenă nu a fost detectată la niciun exemplar dintre bovinele de carne, dar a cerut tuturor fermierilor să pună în aplicare „măsuri de biosecuritate sporite în fermele și fermele lor pentru a-și proteja efectivele ”.

Citește și:

TDA a declarat că lucrează cu Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și alte agenții pentru a evalua simptomele la vacile de lapte mature din Texas, Kansas și New Mexico.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!