Un număr de 14 startup-uri românești care dezvoltă produse pe bază de canabidiol (CBD) extras din cânepă, „pește” pe bază de plante și alte soluții medicale au fost selectate pentru un accelerator de business susținut de Uniunea Europeană.
LevelUP Health & Life Sciences Accelerator se prezintă drept „primul accelerator din România dedicat exclusiv startup-urilor din domeniile sănătății și științelor vieții”. Programul este organizat de departamentele Platforma INNO și Specializare inteligentă ale Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cu sprijinul EIT Health, o organizație independentă a Uniunii Europene, axată pe inovare.
Startup-urile selectate activează în domenii ca telemedicină, stomatologie, deviceuri medicale, suplimente alimentare, wellness, sănătate emoțională, nutriție.
LISTA startup-urilor românești selectate la LevelUP Health & Life Sciences Accelerator:
- 𝗔𝗜𝗗𝗘 – Un profesor virtual personalizat pentru studenții de la medicină, bazat pe inteligență artificială, care adaptează experiența de învățare pentru fiecare student în parte. Studenții au acces la o vastă bibliotecă de materiale de studiu și lucrări de cercetare verificate științific, profitând de funcții precum învățare prin conversație cu profesorul virtual, recapitulare constantă și notificări de termene limită.
- 𝗕𝗹𝘂𝗮𝗻𝗮 – Oferă o alternativă din plante pentru carnea de pește, propunându-și să se poziționeze ca lider în producția alimentară durabilă și să contribuie la un sistem alimentar mai sustenabil și etic.
- 𝗕𝗥𝗜𝗡𝗢𝗦 – Dorește să ofere o șansă la terapie comportamentală timpurie pentru fiecare copil cu tulburare din spectrul autist (TSA). Aplicația lor va detecta și oferi feedback instantaneu privind progresul comportamental al copiilor cu TSA, acces la analiști comportamentali și terapeuți ABA și va crea planuri personalizate de intervenție pe baza biomarkerilor analizați.
- 𝗘𝗱𝘂𝘀𝗼𝗻 – Este cea mai mare platformă online de educație medicală din România, concepută pentru a oferi acces la materiale didactice și cursuri specializate pentru studenți, rezidenți și medici. De asemenea, EduSon oferă o varietate de instrumente de evaluare și certificare, care permit utilizatorilor să își testeze cunoștințele și să își urmărească progresul în timp.
- 𝗙𝗘𝗘𝗟𝗜𝗡𝗚𝗡𝗘𝗦𝗧 – Dezvoltă o platformă web pentru pacienții oncologici, supraviețuitorii de cancer și familiile acestora, cu scopul de a le oferi instrumentele psihologice necesare într-un format online, departe de mediul care uneori le poate induce stări secundare de anxietate (cilinicile și spitalele unde își fac tratamentele).
- 𝗛𝗲𝗮𝗹𝘁𝗵𝗔𝗽𝗽𝗦𝘁𝗼𝗿𝗲 – În ultima perioadă s-au dezvoltat foarte multe aplicații healhtech care nu sunt coordonate, ceea ce determină medicii să renunțe la folosirea lor. HealthAppStore va fi o platformă online care va integra aceste aplicații dedicate medicilor, centralizând informația într-un mod util și eficient.
- 𝗛𝗲𝗺𝗽𝗔𝗜𝗗 – Încrezători în potențialul uimitor pe care planta de cânepă îl are în medicina umană, realitate susținută de numărul mare de studii ce evaluează eficiența canabinoizilor în diferite boli, HempAID sunt printre primii susținători din Europa ai terapiilor alternative naturale pe bază de extract de cânepă. Misiunea lor este de a produce preparate de cea mai înaltă calitate pe bază de CBD.
- 𝗛𝗼𝘁 𝗡𝘂𝘁𝗿𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗦𝗥𝗟 – Oferă soluții personalizate în cadrul cursurilor online de nutriție, adaptate pentru diverse afecțiuni. De la diabet și probleme digestive până la sarcină și performanță sportivă, se concentrează pe nevoile specifice ale fiecărei afecțiuni sau public țintă, oferind informații relevante și adaptând cursurile pentru a atinge obiectivele individuale.
- 𝗜𝗺𝗽𝗹𝗮𝗻𝘁𝘂𝗿𝗶 𝟯𝗗 𝘁𝗶𝘁𝗮𝗻 – Își propune să devină un furnizor global de top al implanturilor medicale personalizate. Tehnologia lor de imprimare 3D de ultimă generație va revoluționa industria, oferind pacienților soluții mai bune și mai sigure pentru nevoile lor de sănătate.
- 𝗠𝗲𝗱𝗶𝗯𝗼𝗼𝗸 – Își propune să fie principala platformă online de programări la cabinete și servicii medicale, simplă și la îndemâna tuturor, indiferent de vârstă sau cunoștințele tehnologice ale utilizatorilor.
- 𝗠𝗲𝗱𝗶 𝗧𝗶𝗺𝗲 𝗦𝗮𝘃𝗲𝗿 – Dezvoltă un software pe bază de șabloane care își propune să scadă timpul de scriere al actelor medicale și să ușureze gestionarea și dispersarea actelor medicale între clinici.
- 𝗡𝗲𝘂𝗿𝗼𝗥𝗲𝗩𝗶𝘃𝗲 – Este un dispozitiv de recuperare cu control neuronal care ajută la refacerea și îmbunătățirea funcționalității mâinii pentru pacienții cu leziuni nervoase centrale și periferice, combinând tehnologia interfeței creier-mașină și terapia personalizată într-un sistem inovator și eficient.
- 𝗣𝗲𝗲𝗹𝗵𝘆 – Dezvoltă un bio-sticker antimicrobian, dizolvabil sub jet de apă, care poate fi aplicat pe fiecare fruct și legumă cu coajă comestibilă și pe care se pot imprima cu laser informații legate de etichetare sau conținut publicitar.
- 𝗣𝗲𝗿𝗰𝗲𝗽𝘁𝗶𝗮 – Propune un joc care vizează sănătatea mentală a angajaților și angajatorilor. Perceptia propune un alt nivel de comunicare în cadrul companiilor prin vibe-uri a carei misiune este să măsoare și să îmbunătățească comunicarea și relaționare la locul de muncă.
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) este o organizaţie regională de sine stătătoare, care încurajează investițiile în dezvoltarea regiunii şi crearea de parteneriate, sprijină actorii locali din întreaga regiune, indiferent că sunt autorităţi publice locale, microintreprinderi, ONG-uri sau alte entităţi.
INNO este departamentul al Agenție de Dezvoltare Regională Nord-Vest care sprijină dezvoltarea ecosistemelor regionale de inovare și antreprenoriat prin identificarea, sprijinirea și promovarea ideilor inovatoare, atragerea investitorilor și oferirea accesului la resurse esențiale pentru dezvoltarea unor afaceri de succes.
La rândul său, Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), prin EIT Health, promovează inovarea în domeniul sănătății și dezvoltarea ecosistemelor de inovare în sănătate în țări a căror capacitate de inovare nu este performantă. Datorită elementelor specifice industriei (de la legislația greoaie, la necesitatea studiilor clinice și a rețelelor complexe de stakeholderi implicați), startup-urile din domeniul sănătății au nevoie de sprijin specializat pentru a face trecerea de la idee la piață.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).