24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Fonduri Europene – O firmă românească de panouri solare vrea profit dublu în 2023 și cu ajutorul beneficiarilor de fonduri europene – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O firmă românească ce instalează panouri fotovoltaice vrea să își dubleze profitul și în anul 2023, iar pentru asta se bazează și pe vânzările către beneficiarii de fonduri europene.

Simtel vizează, la nivel individual, o cifră de afaceri de 279 milioane de lei, o creștere cu 104% comparativ cu 2022 și un profit net de 24,2 milioane de lei, dublu față de 2022.

La nivel consolidat, grupul Simtel Team vrea o cifră de afaceri de 296,1 milioane de lei, EBITDA de 31,5 milioane de lei și un profit net de 25,6 milioane de lei.

O firmă românească ce instalează panouri fotovoltaice vrea să își dubleze profitul și în anul 2023, iar pentru asta se bazează și pe vânzările către beneficiarii de fonduri europene.

Simtel vizează, la nivel individual, o cifră de afaceri de 279 milioane de lei, o creștere cu 104% comparativ cu 2022 și un profit net de 24,2 milioane de lei, dublu față de 2022. Asta după ce și în 2022 și-a dublat profitul față de 2021.

La nivel consolidat, grupul Simtel Team vrea o cifră de afaceri de 296,1 milioane de lei, EBITDA de 31,5 milioane de lei și un profit net de 25,6 milioane de lei. Bugetul de venituri și cheltuieli la nivel consolidat pentru anul 2023 include rezultate preconizate a fi generate de Simtel Team, Simtel Solar, entitate din Republica Moldova în care Simtel Team deține întreaga participație, precum și ANT Power Energy și Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deține o participație de 51%.

„Anul acesta se anunță a fi și mai intens decât 2022, deoarece tot mai multe companii au în vedere realizarea de investiții în energie regenerabilă. Motivele pentru care companiile implementează pași în această direcție sunt legate, pe de-o parte, de reducerea costurilor la energie, iar pe de altă parte, de îmbunătățirea performanței de sustenabilitate din perspectiva ESG. Totodată, prin PNRR sunt disponibile fonduri europene importante dedicate sectorului de energie verde”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

Simtel estimează că anul acesta va pune în funcțiune centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de aproximativ 80 MWp, comparativ cu 45 MWp instalați în 2022. De asemenea, are în vedere creșterea numărului de proiecte și în Republica Moldova, unde a deschis o filială la finalul anului trecut.

Pe lângă domeniile în care are o experiență consacrată, precum retail, spații de producție și logistică, compania are în vedere intrarea pe un nou segment de clienți, din sectorul agricol. Tot mai multe ferme care utilizează sisteme de irigații, în special în perioadele de secetă, au un consum de energie ridicat, ce poate fi redus prin implementarea unor panouri fotovoltaice.

În ultimii patru ani, Simtel Team a proiectat și pus in funcțiune numeroase centrale electrice fotovoltaice pentru clienți din diverse industrii. Parcurile fotovoltaice pe care le operează Simtel însumează pes-te 200 MWp instalați și produc anual 260.000 de MWh, corespondentul consumului a 73.000 de locuințe într-un an.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021, având, în prezent, o capitalizare de piață de aproximativ 211 milioane de lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!