15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Fonduri Europene – Fonduri UE 2023: Finanțări pentru firme, inclusiv startup, în 6 județe, prin Programul Tranziție Justă – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Antreprenorii din 6 județe, afectate de închiderea industriilor poluante, vor beneficia de granturi IMM, inclusiv de tip startup, prin 2 apeluri de proiecte care urmează să lanseze în perioada aprilie-iunie 2023, prin Programul Tranziție Justă (2021-2027) finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat, a informat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro. Județele beneficiare de PTJ sunt: „Primele apeluri vor fi deschise în cel de-al doilea trimestru al acestui an și vizează investiții pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă, prin acordarea de granturi” - a precizat MIPE.

Antreprenorii din 6 județe, afectate de închiderea industriilor poluante, vor beneficia de granturi IMM, inclusiv de tip startup, prin 2 apeluri de proiecte care urmează să lanseze în perioada aprilie-iunie 2023, prin Programul Tranziție Justă (2021-2027) finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat, a informat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Județele beneficiare de PTJ sunt:

 • Gorj,
 • Hunedoara,
 • Dolj,
 • Galați,
 • Prahova,
 • Mureș.

„Primele apeluri vor fi deschise în cel de-al doilea trimestru al acestui an și vizează investiții pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă, prin acordarea de granturi” – a precizat MIPE.

Astfel, sunt prevăzute investiții pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, a microîntreprinderilor, sprijin pentru întreprinderile de tip spin-off și spin-out și a startup-urilor, sprijin pentru infrastructura de afaceri.

Prin acest program, MIPE crede că vor fi deschise 2.585 de firme noi, iar în total vor fi sprijinite 5.845 întreprinderi în cele 6 județe. De asemenea, 11.257 locuri de muncă ar urma să fie create în IMM-uri.

Programul Tranziție Justă beneficiază de un buget total de 2,53 miliarde de euro, împărțit astfel:

 • Atenuarea impactului socio-economic al tranziției la neutralitatea climatică în județul GORJ, cu alocare de 537,2 milioane euro;
 • Județul HUNEDOARA beneficiază de o alocare de 525,7 milioane euro;
 • Județul DOLJ – 412 milioane euro;
 • Județul GALAȚI – 387,5 milioane euro;
 • Județul PRAHOVA – 277 milioane euro;
 • Județul MUREȘ – 277 milioane euro;
 • Componenta de asistență tehnică -114 milioane euro.

Pentru acești bani, până la sfârșitul anului 2023, ar urma să se lanseze toate cele 87 de apeluri de proiecte cu finanțare prin Programul Tranziție Justă – susține MIPE. Acestea vor viza, pe lângă partea de antreprenoriat, măsuri de creștere a capacitații agențiilor de șomaj, energie regenerabilă pentru gospodării, investiții în dezvoltarea de capacități de mici dimensiuni de producție, transport și stocare de energie RES pentru consum propriu, transport public, investiții în remedierea sau decontaminarea și reconversia siturilor contaminate sau a unor imobile industriale dezafectate, investiții în unități mari de producție in domenii selectate precum și măsuri de  asistență tehnică.

Apelurile de proiecte se vor lansa în portalul MySMIS2021, care urmează să fie operaționalizat din 16 mai 2023.

–-

Citește și:

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!