FacebookTwitterLinkedIn

În vara anului viitor se va deschide Peștera Wellness & Spa, un hotel de 5 stele amplasat lângă actualul Hotel Peștera din stațiunea turistică Peștera-Padina. Proiectarea a început în vara anului 2020, sub semnătura echipei Grosu Art Studio, condusă de arhitectul Victor Grosu, iar proprietarii, familia Calcan, estimează că vor investi circa 15 milioane de euro. 

Din anul 2003, când este cumpărat de actualii proprietari, se desfășoară lucrări de modernizare și extindere a serviciilor oferite. În iunie 2022, lângă construcția existentă a fost pusă piatra de temelie pentru noul Hotel Peștera Wellness & Spa. Inaugurarea sa este estimată pentru vara anului viitor, iar hotelul va beneficia de dotări și facilități de cinci stele, spații generoase, un SPA cu trei piscine și o zonă de wellness.

Cele două restaurante vor oferi o experiență gastronomică românească, atât tradițională, cât și reinterpretată, gourmet. Aprovizionarea se va face de la furnizori locali, cu care Hotelul Peștera colaborează deja, pentru a susține economia locală.

„Suntem în plină dezvoltare, ne aflăm în faza în care am finalizat tot ce înseamnă concepte, vizualizări 3D, am aprobat tot cu beneficiarii și am trecut în faza tehnică, am început să plasăm comenzile, am ales toate materialele și vom amenaja în curând o cameră-pilot conform proiectului nostru. În toamnă va avea loc un eveniment unde vom anunța mai pe larg toate noutățile, iar sezonul de vară 2024 va găsi deja primii oaspeți aici.”, precizează arhitectul Victor Grosu. 

Noul hotel va avea o amprentă ecologică solidă, bucătăria va fi dotată cu un aparat de compost și se va folosi energie verde, prin panourile solare, iar pentru gătit și dușuri se va folosi exclusiv apă de izvor.

„Ne dorim ca, pe viitor, stațiunea să fie transformată într-una cu transport ecologic, adică tot ce înseamnă mașini cu combustie clasică să fie lăsate într-o parcare la intrarea în stațiune. Stațiunea elvețiană Zermatt este o referință în acest sens, are un istoric vechi al sustenabilității și un sistem de management ecologic unic.”, explică Valentin Calcan.

Familia Calcan lucrează în paralel la amenajarea pârtiei de săniuș și își propune ca până în 2027 să mai investească 5 milioane de euro în alte funcțiuni necesare dezvoltării turistice a zonei: Hanul Peștera și Pensiunea Cascada Ialomiței.