11.1 C
București
miercuri, martie 22, 2023

Imobiliare – Acțiunile Prefab sar la bursă după convocatorul pentru AGA de bilanț – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Consiliul de Administrație al Prefab București (PREH) a convocat pentru 26-27 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi fiind incluse propuneri de repartizare a profitului net de 7,75 milioane lei obținut anul trecut.

Astfel, aproximativ 450.000 de lei vor fi alocați la rezerva legală, 2,45 milioane lei vor merge la capitolul „alte rezerve” și 4,85 milioane lei vor fi distribuiți către acționari sub formă de dividende.

Astfel, omul de afaceri Marian Miluț ar urma să încaseze 3,37 milioane lei prin Romerica International care deține 69,62% din acțiunile Prefab și frații Ion și Nicolae vor beneficia de 1,28 milioane lei în contul participației de 26,36% pe care o au la companie prin intermediul Celco...

Producătorul de materiale de construcții Prefab vizează modificarea Actului Constitutiv în primăvară, acordarea de dividende și un plan de recompensare cu acțiuni a conducerii și angajaților.

Consiliul de Administrație al Prefab București (PREH) a convocat pentru 26-27 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi fiind incluse propuneri de repartizare a profitului net de 7,75 milioane lei obținut anul trecut. Astfel, aproximativ 450.000 de lei vor fi alocați la rezerva legală, 2,45 milioane lei vor merge la capitolul „alte rezerve” și 4,85 milioane lei vor fi distribuiți către acționari sub formă de dividende.

Astfel, omul de afaceri Marian Miluț ar urma să încaseze 3,37 milioane lei prin Romerica International care deține 69,62% din acțiunile Prefab și frații Ion și Nicolae vor beneficia de 1,28 milioane lei în contul participației de 26,36% pe care o au la companie prin intermediul Celco.

Dividendul brut cu dată a plății 12 iulie este de 0,1000 lei/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de 2,3200 lei/acțiune al titlurilor Prefab, oferă un randament de 2,56%. Cotația a sărit la bursă în prima jumătate a orarului de tranzacționare de astăzi cu 7,76%, până la un preț de 2,5000 lei/acțiune, la care randamentul net al dividendului net este de 3,68%.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor ar urma să fie exprimate voturi asupra modificării Actului Constitutiv pentru prevederi care privesc inclusiv aspecte care țin de majorările de capital, răscumpărări și emitere de obligațiuni.

Compania vizează derularea unui „stock option plan” prin care să recompenseze cu acțiuni Prefab administratori, angajați și reprezentanți ai conducerii, în limita a 7,5% din capitalul social al societății.

Tot în AGEA acționarii urmează să se exprime asupra prelungirii duratei de utilizare aferente convenției liniei de credit deschisă la Banca Intensa Sanpaolo Romania, în valoare de 7,85 milioane lei. De asemenea, un punct pe ordinea de zi vizează contractarea unui credit în sumă de 10,00 milioane lei de la ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti, în vederea susținerii programului de investiții pentru anul 2023.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!