11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

Energie – Larry Fink, CEO-ul Blackrock: Petrolul și gazele sunt esențiale pentru satisfacerea nevoilor energetice – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

CEO-ul gigantului de 10.000 de miliarde de dolari a spus că BlackRock va „colabora cu companii energetice la nivel global, care sunt esențiale pentru satisfacerea nevoilor de energie ale societăților”, iar aceasta ar include companiile de combustibili fosili și gaze naturale...

Oilprice.com a scris recent că reacția crescândă împotriva investițiilor ESG a devenit un risc material pentru profiturile administratorilor de active și ale firmelor de capital privat active în acest tip de investiții.

Anul trecut, BlackRock a primit scrisori de la procurorii generali din 19 state din SUA, inclusiv unele state mari producătoare de hidrocarburi, cum ar fi Texas, Virginia de Vest, Louisiana, Montana, Oklahoma, Idaho și Ohio.

În scrisoarea sa anuală către clienţi, CEO-ul BlackRock, Larry Fink, a subliniat că riscul climatic rămâne un risc major de investiții, dar a declarat că compania va continua să sprijine industria petrolului și gazelor, ca parte a unei tranziții energetice cu emisii scăzute de carbon.

În ceea ce pare o schimbare de ton, Fink a recunoscut rolul petrolului și gazelor în tranziția energetică, afirmând că „diferitele țări și industrii se vor mișca cu viteze diferite, iar petrolul și gazele vor juca un rol vital în satisfacerea cererii globale de energie prin această călătorie”.

CEO-ul gigantului de 10.000 de miliarde de dolari a spus că BlackRock va „colabora cu companii energetice la nivel global, care sunt esențiale pentru satisfacerea nevoilor de energie ale societăților”, iar aceasta ar include companiile de combustibili fosili și gaze naturale, cu condiția ca acestea să ia măsuri pentru a-și atenua emisiile.

În timp ce investițiile axate pe tranziția energetică vor rămâne în mod clar o prioritate pentru administratorul de active, mesajul este mult mai în concordanță cu ceea ce am văzut atât în lumea financiară, cât și în industria energetică în ultimele luni, un accent pe crearea de valoare pentru acționari și securitatea energetică, potrivit oilprice.com.

Oilprice.com a scris recent că reacția crescândă împotriva investițiilor ESG a devenit un risc material pentru profiturile administratorilor de active și ale firmelor de capital privat active în acest tip de investiții.

Anul trecut, BlackRock a primit scrisori de la procurorii generali din 19 state din SUA, inclusiv unele state mari producătoare de hidrocarburi, cum ar fi Texas, Virginia de Vest, Louisiana, Montana, Oklahoma, Idaho și Ohio. În aceste scrisori, reprezentanții statelor menționate anterior au fost îngrijorați de planurile agresive de alocare a fondurilor ale administratorilor de fonduri. În ultimele luni, mai multe state din SUA au retras miliarde de dolari din fonduri de stat de la Blackrock. Trezorierul de stat din Lousiana, John Schroeder, a rezumat preocupările spunând că „Această dezinvestire este necesară pentru a proteja Louisiana de mandatele cerute de BlackRock, care ar paraliza sectorul nostru energetic critic”.

Așa cum stau lucrurile, BlackRock va trebui să continue să meargă pe o frânghie strânsă între investitorii activiști cu minte ESG și parlamentarii republicani axați pe randament și chiar dacă a recunoscut importanța investițiilor continue în petrol și gaze, nu va ignora riscurile legate de climă pentru trilioanele sale de dolari în investiții administrate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!