FacebookTwitterLinkedIn

BT a acceptat să vândă BT Tower din Londra către MCR Hotels pentru suma de 275 de milioane de lire sterline, conform Financial Times. Clădirea, un monument de gradul II, inaugurată ca Turnul Poștei în 1965 de către prim-ministrul Harold Wilson, va fi reamenajată ca un hotel emblematic, păstrându-și astfel locul ca punct de reper al Londrei pentru viitor, a declarat BT.

MCR Hotels, o companie americană cu un portofoliu impresionant de hoteluri independente și de marcă – inclusiv TWA, Sheraton Times Square şi Lexington din New York -, va prelua treptat clădirea, pe măsură ce BT își va planifica mutarea. Procesul de finalizare a achiziției este estimat să dureze până la șase ani.

„Ne vom lua timpul necesar pentru a elabora cu atenţie propunerile care să respecte istoria bogată a acestui reper londonez şi să deschidem clădirea pentru ca toată lumea să se bucure de ea”, a declarat Tyler Morse, directorul executiv al MCR.

Operațiunile de rețea care erau găzduite de turn s-au mutat deja în altă locație, iar vânzarea marchează un pas semnificativ pentru BT în procesul său de simplificare a operațiunilor și reducere a costurilor. BT intenționează să-și reducă portofoliul imobiliar și numărul de birouri din patrimoniul său, concentrându-se pe eficiență și costuri.

Reproiectarea turnului va fi realizată în colaborare cu biroul de arhitectură londonez Heatherwick Studio, iar proiectul este comparat cu reconversia TWA Flight Center din New York într-un hotel, un proces de succes finalizat în 2019.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania