24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Imobiliare – Bucureștiul nu va avea o Sală Polivalentă înainte de 2029. Ce spune Nicușor Dan despre salariul Cristinei Neagu și finanțarea CSM – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Primarul general Nicușor Dan a spus că e „rușinos că în București nu avem o Sală Polivalentă” și a anunțat că nici nu va avea prea curând: „Un astfel de proiect ar dura 5-6 ani.

Contractul prevedea construirea unei săli moderne de 20.000 de locuri lângă Arena Națională, pe terenul pe care se află turnul de parașutism.

Salariul Cristinei Neagu se ridică la 20.000 de euro net lunar, potrivit unor surse din primărie.

Primarul general Nicușor Dan a spus că e „rușinos că în București nu avem o Sală Polivalentă” și a anunțat că nici nu va avea prea curând: „Un astfel de proiect ar dura 5-6 ani. Ar mai trebui încă un mandat, da”,a susținut Nicușor Dan, la Prima TV.

Evenimente

25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie – Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Primarul Capitalei a explicat de ce proiectul anunțat de Gabriela Firea încă din 2019 nu s-a concretizat. Contractul prevedea construirea unei săli moderne de 20.000 de locuri lângă Arena Națională, pe terenul pe care se află turnul de parașutism.

 

Nicușor Dan a recunoscut că a avut proiectul pe masă, dar l-a considerat nepotrivit: „Orice meci sau concert care se desfășoară pe Arena Națională blochează tot sectorul. Ar fi fost o eroare să faci Sala Polivalentă tot acolo”.

 

Cartierul Berceni e văzut drept o locație mai bună: „Intuiția mea îmi spune că ar trebui să fie în zona de Sud, pentru că noi trebuie să echilibrăm orașul. E o oportunitate pentru noi faptul că mai avem terenuri libere în zona de Sud. Aici o să discutăm cu urbaniști, cu specialiști”.
Primarul general Nicușor Dan este de acord ca Primăria să susțină în continuare financiar echipa de handbal CSM București, însă decizia finală va aparține Consiliului General. Momentan, în Consiliul General, PSD și PNL formează o majoritate ostilă față de actualul primar. Însă din luna octombrie se va forma o nouă majoritate pe baza rezultatului de la alegerile locale din 9 iunie. ”E important ca această echipă să fie în competiții internaționale, pentru că este un brand al Bucureștiului”, arată primarul general. De asemenea, Nicușor Dan susține că salariul Cristinei Neagu, cea mai bine-plătită handbalistă din echipa CSM București, nu este unul exorbitant. ”Sunt jucătoare care au plecat de la noi la alte echipe din campionatul național luând salarii mai mari decât puteam noi să le dăm”, a susținut Nicușor Dan, la Prima TV. Salariul Cristinei Neagu se ridică la 20.000 de euro net lunar, potrivit unor surse din primărie.

Primarul general Nicușor Dan a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă Primăria va finanța în continuare echipa de handbal CSM București.

”E o decizie pe care o vom lua împreuna cu Consiliul General, opțiunea mea este da. Din păcate, presa spune că noi plătim salariile cele mai mari. Realitatea spune că noi am fost pe locul 7, ca buget, dintre echipele care au fost în Liga Campionilor. Echipa a ratat Final Four (cele mai bune patru echipe din în Liga Campionilor – n.r.), pentru că Final Four înseamnă locurile 1-4, și noi am avut bugetul cu numărul 7. E cumva logic. Tot timpul ne propunem să fim în primele patru, dat totuși avem bugetul cu numărul 7. Și am fost tot timpul în primele 8. Obiectul a fost primele patru. Nu am atins acest obiectiv, numai că el era ușor nerealist, din moment ce aveam bugetul 7. E important ca această echipă, ca Rapid, Dinamo, ca alte echipe din București, să fie în competiții internaționale, pentru că este un brand al Bucureștiului. Nu cred că ar trebui să dublăm bugetul ca să ne propunem să câștigăm Liga Campionilor, cred că așa cum funcționează echipa e forate bine”, a declarat Nicușor Dan la Prima TV.

Handbalista Cristina Neagu, cea mai bine-plătită handbalistă din echipa CSM București, a fost acuzată în presa sportivă că primește un salariu exorbitant din bani publici. Întrebat dacă împărtășește această idee, Nicușor Dan a negat.

”Nu. Sunt jucătoare care au plecat de la noi la alte echipe din campionatul național luând salarii mai mari decât puteam noi să le dăm, este o piață a jucătoarelor de handbal feminin și fiecare dintre ele primește valoarea sa de piață negociată, +- 5%, ca în orice act comercial. Nu e relevant cât are o jucătoare, relevant este bugetul total al echipei”, a explicat Nicușor Dan.

Cristina Neagu, multiplă campionat națională și câștigătoare a Ligii Campionilor, are un salariu lunar de 20.000 de euro, susțin surse din Primăria Generală. Echipa de handbal CSM București are un buget anual de 3,6 milioane de euro, din care 2,8 milioane din bani publici, iar alte 800.000 de euro din surse private, potrivit presei sportive. Sezonul recent încheiat, CSM București a ratat calificarea la turneul Final Four al Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă de echipa franceză Metz.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!