27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Imobiliare – CityZen – liantul neașteptat dintre regenerarea peisajului post-industrial și dezvoltarea unei comunități puternice – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Aceasta este și povestea CityZen, conceptul de regenerare urbană ce urmează să fie dezvoltat pe o suprafață industrială de nouă hectare, care ani de zile nu a fost utilizată în mod productiv sau la adevăratul potențial. Proiectul reprezintă cea mai mare investiție a companiei SPEEDWELL în București și își propune să creeze o nouă comunitate,

Aceasta este și povestea CityZen, conceptul de regenerare urbană ce urmează să fie dezvoltat pe o suprafață industrială de nouă hectare, care ani de zile nu a fost utilizată în mod productiv sau la adevăratul potențial. Proiectul reprezintă cea mai mare investiție a companiei SPEEDWELL în București și își propune să creeze o nouă comunitate, aproape de centrul capitalei, în cartierul Grivița.

Cunoscută sub numele GRIRO, locația pentru masterplanul CityZen este un fost sit industrial care și-a încheiat activitatea acum ceva timp, dar care păstrează aerul unui loc de producție plin de istorie.

Adaptată nevoilor rezidenților orașului, noua față a GRIRO propune o transformare urbană strategică, cu scopul de a dezvolta o comunitate orientată spre viitor, care înglobează toate ingredientele necesare pentru a readuce la viață o parte uitată a istoriei Bucureștiului.

Viitoarea zonă rezidențială, situată de-a lungul Căii Griviței, va fi conectată la importante mijloace de transport public și va păstra o parte din fațadele monumentale ale clădirilor, înconjurate de spații verzi generoase. Valoarea locului este dată de apropierea față de zona de centru, dar și de cea aflată încă în dezvoltare a capitalei, și oferă acces atât la atracții turistice și comerciale, cât și la instituții vitale, precum școli și spitale publice.

Masterplanul menține patrimoniul industrial și valorifică structurile existente pe care le pune în valoare prin maximizarea utilizării lor în scop final. Astfel, calitatea spațială a clădirii va fi dată de principalele structuri din oțel, de pereții mari de cărămidă și de alte elemente industriale în aer liber, care vor fi menținute și dezvoltate ulterior ca parte a spațiului public. Aceasta va crea beneficii funcționale și estetice pentru viitorii locuitori și pentru întregul oraș, deoarece poziționarea centrală a proiectului va înfrumuseța întreg peisajul urban.

Cu toate acestea, masterplanul CityZen ia în considerare atât punctele forte, cât și limitările structurii existente. De aceea, planul propune un design de spațiu public deschis, astfel încât elementele naturale de lumină să se împletească cu tonurile arhitecturale post-industriale și contemporane, la scară umană, oferind mult spațiu locuibil, fără supraaglomerare.

„CityZen va fi un spațiu cu utilizare mixtă, în care viața și munca se împletesc, în care vechiul și noul coexistă, o abordare prietenoasă între viața personală și publică ca definiție a unei noi perspective asupra peisajului urban general al Bucureștiului. Înălțimile și materialele diferite ale structurilor permit o îmbinare armonioasă a clădirilor rezidențiale și comerciale, împreună cu facilitățile stilului de viață și a spațiilor verzi de recreere care promovează mobilitatea activă în aer liber și viața socială. De exemplu, circulația mașinilor în jurul zonelor pietonale va fi limitată datorită accesului facil la parcările subterane”, a declarat Jan Demeyere, arhitect și cofondator SPEEDWELL.

Amplasat pe ceea ce este acum un teren abandonat și neutilizat, proiectul CityZen va readuce la viață fosta fabrică GRIRO și va transforma intrarea în capitală într-un spațiu deschis și verde. De-a lungul căii ferate, vor exista zone dedicate pentru jogging, locuri de joacă și terase, unde comunitatea se va putea bucura de un apus de soare într-o zi obișnuită. Mai mult decât atât, această zonă va fi deschisă publicului, astfel încât locuitorii din cartierele învecinate să poată beneficia de acces în viitorul oraș ”Zen”.

„CityZen a fost creat pentru a răspunde tuturor nevoilor unei comunități. „Zen” reprezintă starea unui cartier care conține punctele de interes necesare vieții de zi cu zi, cum ar fi facilități recreative și comerciale, la o distanță de mers pe jos, în apropierea locuinței sau locului de muncă. Astfel, designul și amplasarea oferă oportunități nu numai pentru rezidenți, ci și pentru profesioniști, comercianți locali și afaceri mici”, a spus Didier Balcaen, CEO și cofondator SPEEDWELL.

Aspectul general al noii zone rezidențiale va prezenta un limbaj urban impresionant, construit prin comunicarea dintre structurile cu înălțimi mai mici și cele cu înălțimi mai mari, având în vedere fiecare detaliu, cum ar fi umbrele pe care le creează. În plus, aspectul peisagistic este luat în considerare la fiecare pas, prin inserarea atentă a vegetației pentru o priveliște naturală și verde, care ia în considerare diferite aspecte ale unui oraș inteligent, cum ar fi gestionarea apei pluviale.

SPEEDWELL nu este la primul proiect de regenerare urbană. Proiecte precum RECORD PARK în Cluj-Napoca și PALTIM în Timișoara au adus armonie în zone peste care patina timpului a trecut și au pus bazele creșterii calității vieții pentru comunități într-un mod strategic și durabil. Proiectul CityZen va influența o schimbare pozitivă în rândul altor situri industriale dezafectate care, atât cu ajutorul unei abordarii potrivite cât și a unor investiții pot înflori, la fel ca și acesta.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!