14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Banking & Servicii financiare – Preț Bitcoin azi: De unde și cum cumperi BTC în România (P) – Sinteza

5 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Dar pe tot globul, deținătorii de cripto cedează nervos și ies de pe piață renunțând la deținerile lor pe pierdere, în loc să își încarce portofelul Bitcoin cu multe active digitale la preț scăzut.

Prețul Bitcoin se bazează pe cerere și ofertă și este determinat de ceea ce se plătește la bursele de criptomonede centralizate și descentralizate care țin evidența prețurilor unde oamenii cumpără Bitcoin – prin tranzacții reale Bitcoin în care valoarea banilor digitali este stabilită doar de cerere și ofertă...

Acesta este un motiv pentru care consilierii financiari – inclusiv Buffett – recomandă noilor și mai vechilor deținători de Bitcoin și de alte active digitale o disciplină, numită medierea costurilor.

Consilierii financiari spun cam același lucru despre investiții. Ai fi fost într-o formă grozavă dacă ai fi investit începând de acum două decenii.

Și până când nu vor apărea mașini de călătorit pentru investitori, nu prea mai ai cum să te întorci în acele vremuri cu fondul tău de investiții. Așa că rămâi cu cea de-a doua cea mai bună dată ( și doar opțiunea reală ): începe de astăzi.

Să cumperi jos și să vinzi sus

Dacă ești ca majoritatea deținătorilor de criptomonede, noțiunea de efectuare a unei cumpărări inițiale azi te trimite din reflex să te uiți pe graficele de prețuri pentru a vedea dacă prețul este sus sau jos. Care este în prezent prețul Bitcoin? Cum se poziționează față de prețurile din istoricul de curs Bitcoin (BTC)? Acesta este un moment bun să cumperi Bitcoin? Este tranzacționarea cu străini de pe internet, fără bănci sau consilieri financiari, o modalitate deșteaptă să creezi avuție sau e una din cele mai rele modalități să câștigi un ban ușor? Dar portofelul meu? Ar trebui păstrez Bitcoin sau să-mi încasez profitul acum?

Toată lumea știe că investiția profitabilă în orice păstrare de valoare implică cumpărarea atunci când prețurile sunt mici și vânzarea atunci când prețurile sunt mari. Acest lucru este cunoscut sub denumirea de sincronizarea pieței. Încerci să vezi cum cumperi Bitcoin la momentul potrivit când prețul atinge cel mai mic punct și să estimezi vânzările ca să se potrivească celor mai ridicate puncte.

Blocaje emoționale

Deși cumpărarea atunci când prețurile sunt mici are un sens logic bun, emoțiile pot încurca situația. Bitcoin ( BTC ) și Ethereum ( ETH ) au dus o mare parte a ecosistemului criptic într-o scădere majoră de la prețurile maxime în noiembrie 2021. Criptomonedele majore au pierdut până la 70% din valoarea lor în mai puțin de un an. Conexiunea Bitcoin-cash este extrem de volatilă, așa cum se dovedește în orice grafic care arată volumul de tranzacționare și prețul Bitcoin.

Formula cumpără jos și vinde sus sugerează că astăzi ar fi un moment minunat pentru a intra în investițiile cripto, deoarece poți achiziționa tot Bitcoin-ul pe care îl dorești, fiind la reducere. Dar pe tot globul, deținătorii de cripto cedează nervos și ies de pe piață renunțând la deținerile lor pe pierdere, în loc să își încarce portofelul Bitcoin cu multe active digitale la preț scăzut.

Efectele Volatilității

Să cumperi jos și să vinzi sus este în mod deosebit dificil datorită volatilității bine cunoscute a monedei. Prețul Bitcoin zboară și cade dramatic fără vreo cauză evidentă. Achiziția ta în valoare de 200 € de săptămâna trecută ar valora astăzi 750 € – sau 75 €.

Prețul Bitcoin se bazează pe cerere și ofertă și este determinat de ceea ce se plătește la bursele de criptomonede centralizate și descentralizate care țin evidența prețurilor unde oamenii cumpără Bitcoin – prin tranzacții reale Bitcoin în care valoarea banilor digitali este stabilită doar de cerere și ofertă.

Sincronizarea pieței vs. Perioada în piață

De aceea, majoritatea comercianților de zi pierd bani. Sincronizarea pieței este dificilă. Warren Buffett este cunoscut ca fiind sceptic față de criptomonede, dar este o legendă în rândul investitorilor și managerilor financiari. El și partenerii săi din Berkshire Hathaway au făcut miliarde pentru ei și clienții lor – fără a sincroniza piața.

“Nu avem nici cea mai mică idee despre cum va arăta piața de valori când se va deschide luni,” spune Buffett.  “Niciodată nu am știut.” Comercianții de criptomonede spun același lucru despre cursul Bitcoin.

Medierea costurilor

Acesta este un motiv pentru care consilierii financiari – inclusiv Buffett – recomandă noilor și mai vechilor deținători de Bitcoin și de alte active digitale o disciplină, numită medierea costurilor.

Cu medierea costurilor, achiziționezi săptămânal sau lunar aceeași sumă în dolari (sau euro, sau altceva) în același activ. Cu timpul, achiziționezi mai multe active – mai multe monede sau jetoane – când prețurile sunt jos. Acest lucru reduce baza de cost, care înseamnă că profiturile tale sunt mai mari atunci când prețul își revine și tranzacționezi activele în schimbul monedelor fiat.

Asta înseamnă că tu cumperi Bitcoin conform unui program regulat, și transferi regulat fonduri din contul tău bancar, indiferent de prețul curent BTC. Cu timpul, pe măsură ce prețul Bitcoin crește, portofelul tău cripto devine o stocare de valoare. BTC-ul pe care l-ai acumulat la prețuri scăzute reduce baza de costuri pentru întregul tău portofoliu.

Așteptați ca profiturile să se matureze

Păstrează-ți Bitcoin-ul aproape în portofelul tău de mediere a costurilor. Lasă-l acolo luni sau ani până când prețul Bitcoin crește. Când prețul BTC își revine sau urcă vertiginos, profitul tău este mai mare deoarce medierea costurilor a redus suma medie plătită pentru istoricul tău de tranzacții BTC.

Această dinamică, bazată pe cumpărarea de unități mai mici de Bitcoin la fiecare tranzacție programată, este recomandată de consilierii de investiții în detrimentul tranzacționării concentrate pe preț pentru valori trandiționale și obligațiuni, precum și Bitcoin și alte criptomonede.

În cele din urmă, profiturile tale vin din cât de mult timp stai pe piață, și nu din cât de bine sincronizezi piața.

Abordarea viziunii pe termen lung

Poți determina prețul Bitcoin ( BTC ) în acest moment vizitând pagina de preț la Kriptomat sau orice altă bursă de criptomonede. Istoricul din orice grafic de preț Bitcoin este numai vârfuri abrupte și văi adânci dacă studiezi valoarea Bitcoin pe un interval de săptămâni sau luni.

Dar când te uiți pe o scală mai mare și vezi cursul Bitcoin pentru câțiva ani, vârfurile și văile zimțate sunt minimizate și încadrate pe un trend crescător. Acest lucru a rămas valabil încă de la blocul Geneză creat de Satoshi Nakamoto, persoana pseudonimă care a creat BTC și a dat startul revoluției cripto de până acum.

Performanța istorică

O privire la blockchain-ul Bitcoin arată că pe termen lung, Bitcoin (BTC) a depășit cu ușurință mare parte din celelalte investiții. Aici sunt ratele compuse de creștere anuală pentru unele dintre activele cele mai deținute și recomandate:

Activ CAGR pe 10 ani

  • BTC 132.2%
  • S&P 500 16.6%
  • DJIA 11.41%
  • Aur 1.2%

Aceste cifre rămân adevărate, fie că verifici prețul EURO, prețul USD, sau orice altă bază de prețuri. Este destul de clar din acest grafic faptul că creșterea prețului a minimizat randamentele respectabile ale oamenilor care au ales să investească într-un activ tradițional. Oamenii aleg aurul pentru stabilitate, însă metalele prețioase rar oferă soluții ca resursă de profituri.

Nimeni nu este responsabil

Este important de menționat că acest lucru s-a întâmplat pe baza dinamicii economiei criptomonedelor, mai degrabă decât a unor ajustări corective la protocolul Bitcoin realizat de Fundația Bitcoin sau de Consiliul Minier Bitcoin sau orice alt organism administrativ. Nu există nicio bancă centrală în universul BTC. Blockchain-ul Bitcoin înregistrează fiecare tranzacție și, în final, datele sunt cele care determină prețul BTC.

Volatilitatea prețului Bitcoin

Cursul BTC crește și scade precipitat pe termen scurt în funcție de zvonurile despre Satoshi Nakamoto, tweet-uri de la CEO-ul Tesla, Elon Musk, sau declarații din partea dezvoltatorului principal, Gavin Andresen.

Dacă faci investiții pe termen scurt, ai putea să pierzi sau să câștigi mulți bani rapid. Însă aceste schimbări pe termen scurt privind valoarea Bitcoin au loc în contextul trendurilor pe termen lung. Dacă ai fi investit BTC în valoare de 1000 € acum un deceniu, astăzi ai fi fost bogat. (Și gândește-te la comisioanele de tranzacții pe care le-ai fi economisit!)

“Planifică să-l deții pentru totdeauna”

Acest tip de investiție pe termen lung îi place lui Buffett, care își sfătuiește clienții, “Când cumperi o valoare, plănuiește să o deții pentru totdeauna.”

Buffett nu și-a asumat angajamente până la moarte pentru fiecare activ pe care l-a achiziționat, dar este serios în ceea ce privește intențiile pe termen lung.“ Dacă nu vă gândiți să dețineți un stoc timp de zece ani, nici nu vă gândiți să îl dețineți timp de zece minute”, spune el. „Perioada noastră de deținere preferată este pentru totdeauna.”

Cei mai de succes investitori sunt cei care rezistă dorinței de a încasa și își păstrează BTC-ul și alte criptomonede în contul lor suficient de mult pentru a îndeplini obiectivele pe termen lung. Această strategie ocupă un loc special în lumea Bitcoin, unde este cunoscută sub numele de “ hodl ” pentru a comemora o eroare tipografică a grupului de știri.

Profituri fără cumpărări: Opțiunea minării Bitcoin

Rețeaua Bitcoin sprijină persoanele de zi cu zi care cumpără BTC ca o stocare de valoare pe care să-l folosească ca monedă de uz general, o metodă de plată pentru tranzacțiile de zi cu zi. Sprijină investitorii care se angajează în tranzacționarea de la egal la egal. Ei speră că prețul Bitcoin în USD sau în EUR va crește și că vor putea să obțină profituri atunci când își vor schimba monedele pentru bani fiat la cel mai bun preț.

De asemenea, sprijină minerii, oamenii și companiile Bitcoin care se angajează în minerit cripto pentru a obține o recompensă bloc, care adună Bitcoin nou în lume (și cresc astfel oferta circulantă de BTC și capitalizarea actuală a pieței ) și primesc Bitcoin drept recompensă. Acest mecanism este esențial pentru Bitcoin și este specificat alături de fondul maxim de monede în codul aplicație open-source care stă la baza rețelei Bitcoin.

Noduri și consens

Un nod este un calculator care este conectat la rețeaua Bitcoin și rulează o aplicație client Bitcoin pentru a verifica datele tranzacției, stochează copii ale tranzacțiilor, și împuternicește fiecare miner să creeze un bloc – și să câștige o șansă de a face imposibilul prin aducerea pe lume a noului Bitcoin. Nu poți face asta cu Paypal, de exemplu.

Schema de consens privind dovada muncii folosită de BTC are nevoie de nodurile de rețea ale Bitcoin pentru a adăuga fiecare tranzacție la un bloc care este candidat pentru adăugarea la baza de date descentralizată BTC. Tranzacția se alătură la aproximativ 1.000 altele din fiecare bloc. Nici o tranzacție nu este finalizată până când nu este adăugată la un bloc și postată de nodurile de rețea împreună cu alte milioane de tranzacții.

Mineritul Bitcoin este esențial pentru mecanismul de consens din rețeaua BTC și este unul dintre multele vehicule de securitate care mențin BTC și rețeaua Bitcoin în siguranță. Acesta este un activ. Mineritul BTC verifică validitatea tranzacțiilor peer-to-peer înainte de a fi înregistrate pe blockchain.

Minerii creează blocuri și atunci când este adăugat blocul lor, sunt recompensați cu BTC nou, monede Bitcoin care nu existau înainte ca minerii să adauge blocuri de tranzacții la blockchain. De aceea se numește minerit – este ca și cum ai face munca grea de a săpa pentru a descoperi Bitcoin nou. Acest proces inteligent este esențial pentru rularea rețelei Bitcoin, semn al istețimii creatorului Bitcoin, care a împuternicit fiecare miner să contribuie la operațiunile generale ale rețelei în timp real.

Controversa consumului

Procesul minier al Bitcoin a adus critici și controverse. Consumul de energie electrică de care au nevoie calculatoarele care rulează procesul de extragere Bitcoin – și puzzle-urile criptografice care necesită ca fiecare miner să impoziteze rețeaua electrică locală – este substanțial. Pe măsură ce soluțiile curg, această parte cheie a protocolului BTC este o modalitate relativ slabă de a consuma energie valoroasă.

Pe măsură ce activitatea Bitcoin crește, oferta de monede stimulează capitalizarea pieței iar consumul de energie al Bitcoin rivalizează cu cel al unor state întregi. În 2022, energia necesară echipamentelor informatice specializate, utilizate de fermele miniere Bitcoin a fost la fel de mare ca necesarul de energie pentru Suedia. Criticii spun cum contribuția Bitcoin la schimbările climatice este semnificativă.

Metoda de consens dovada muncii este de vină. Tranzacțiile Bitcoin sunt stocate în blocuri create de mineri, care trebuie apoi să rezolve puzzle-uri criptografice dificile pentru a obține recompense. Poate că într-o zi va exista un acord climatic cripto pentru a baza mineritul pe energie regenerabilă – poate solară sau geotermală sau eoliană – și va permite minerilor să crească fondul în circulație cu active virtuale fără cerințele energetice ridicate ale Bitcoin și contribuția la agravarea problemelor climatice din lume.

Reglementările guvernamentale ar putea face ca acest acord să devină realitate mai devreme decât mai târziu, forțând calculatoare care rulează software pentru crearea de noi blocuri să ruleze software nou care consumă mai puține resurse.

Rețeaua de Lightning BTC este o soluție de nivel 2 care permite tranzacționarea în afara lanțului a monedei digitale printr-un proces precum sharding, în care fiecare plată sau monedă primită este înregistrată pe un lanț lateral, apoi consolidată în blocuri noi. Rețeaua Lightning a fost concepută, în principal, ca o modalitate de a transfera Bitcoin mai rapid și mai eficient, dar ar putea reduce și consumul de energie per tranzacție. Existența sa demonstrează că știrile privind ratele scăzute de adoptare în industria monedelor virtuale sunt false, indiferent ce spun analiștii.

Furcă dură, cineva?

Orice modificare viitoare a protocolului Bitcoin pentru a rezolva aceste probleme ar necesita o furcă dură a software-ului Bitcoin pentru a stabili un blockchain separat, urmată de migrarea a milioane de utilizatori către noua casă pentru monedele Bitcoin.

Furcile dure au loc atunci când criptomonedele se împart în două și se formează o nouă rețea cu un protocol incompatibil. Adoptarea acestor schimbări cheie este greu de mandatat fără puterea unui guvern sau a unei alte autorități industriale, dar știrile despre necesitatea de a face o schimbare merg de la expeditor la receptor, iar cererea pentru o nouă soluție ce presupune migrarea inevitabilă a conturilor către o arhitectură mai bună și mai progresivă. Au existat mai multe furci dure în istoria Bitcoin.

Lecțiile trecutului

O modalitate bună de a profita de trendurile pe termen lung este utilizarea funcției de Cumpărare Recurentă Kriptomat, ce îți permite să setezi un program de achiziții obișnuite săptămânal, bi-săptămânal sau lunar, fără a căuta brokerii sau sucursalele bancare pentru a configura investiția. În schimbul costului unei cafele zilnice la Starbucks, poți construi încet, dar constant, portofoliul tău cripto care să te ajute să-ți atingi obiectivele pe termen lung, cum ar fi pensionarea, achiziționarea de proprietăți, sau plata pentru studii universitare scumpe.

Cumpărarea Recurentă oferă cinci beneficii principale care sunt bine cunoscute în comunitatea de investiții off-chain:

  1. Te scutește de sarcina dificilă de a prezice modificările de preț BTC și de sincronizarea tranzacțiilor care să aibă loc în timpul minimelor și maximelor pieței.
  2. Minimizează impactul privind volatilitatea BTC pe piață, mediind vârfurile și văile de pe graficele de preț.
  3. Îți permite să începi să îți atingi obiectivele financiare imediat, fără să aștepți să construiești un fond mare de investiții.
  4. Elimină efectele nefaste ale intuiției și emoțiilor în luarea deciziior de investiții BTC.
  5. Acumulează mai mult BTC și alte criptomonede când prețurile sunt jos, reducând baza de cost și maximizând randamentele atunci când vinzi Bitcoin și retragi fonduri convertindu-i în dolari, euro sau altă monedă fiat.

La Kriptomat, mai este și un al șaselea beneficiu: poți să setezi un card bancar pentru cel puțin 15 € pe lună și să efectuezi cumpărări făcute automat în timp ce îți vezi de viața ta.

Investiția vine întotdeauna cu un risc și este deosebit de complicată în economia virtuală, unde volatilitatea de preț Bitcoin face aproape imposibilă sincronizarea pieței și construirea depozitului tău de valoare în câteva tranzacții mari. Nu există garanții în ceea ce privește medierea costurilor sau orice altă strategie de tranzacționare din lumea reală, dar sute de mii de deținători de Bitcoin au avut succes când au luat în calcul investițiile Bitcoin pe termen lung.

Despre Kriptomat

Înființat 2018, Kriptomat se dedică să aducă beneficiile deținerii de criptomonede și investițiile disponibile tuturor oamenilor din Europa și de peste tot în lume. Abordarea platformei Kriptomat “Cripto, dar Simplu” transferă complexitatea tehnologiei de blockchain de la utilizatori către produsul companiei și echipelor tehnice. Clienții evaluează în mod constant Kriptomat ca fiind de departe cea mai simplă platformă cripto din industrie.

Aceeași abordare se aplică în securitate, conformitatea cu reglementările și în alte aspecte legate de relația cu clientul, așa cum este exprimat în motto-ul “Greu pentru noi, Ușor pentru tine.”

Cu sediul în Talinn, Estonia, Kriptomat este o platformă de top în Europa când vine vorba de licențe și certificări. Platforma a făcut posibile deținerea de criptomonede și investițiile pentru sute de mii de utilizatori, devenind una din platformele cu cele mai rapide dezvoltări în ce privește cumpărarea, vânzarea, schimbul, câștigul, distribuirea și investirea în criptomonede.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!