20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Imobiliare – CONFIRMARE FOTO Globalworth semnează cu Banca Transilvania una dintre cele mai mari tranzacții de închiriere de birouri din România de anul acesta – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, discută cu Lidl și Kaufland vânzarea unei bucăți din fostul Tubinox.

Contractul de închiriere semnat acum se referă la etajele șase – unsprezece ale clădirii  Green Court A (zona Floreasca-Barbu Văcărescu), reprezentând 10.000 de metri pătrați de birouri pentru echipa Băncii Transilvania.

Complexul Green Court, din zona pasajului Pipera, este format din 3 clădiri de birouri construite de suedezii de la Skanska în perioada 2014-2016 și cumpărate, pe rând, de Globalworth.

Compania Globalworth, la care stau în chirie aproape toate multinaționalele din România, a semnat cu Banca Transilvania una dintre cele mai mari tranzacții de închiriere de birouri din România de anul acesta, operațiune care confirmă informațiile anunțate la finele anului trecut de Profit.ro.

Profit.ro a anunțat atunci că Globalworth este indicată de jucători din piața imobiliară ca fiind în discuții preliminare cu Banca Transilvania pentru clădirea A din cadrul complexului de birouri Green Court, din nordul Bucureștiului. La momentul acela, varianta avansată era inclusiv de vânzare.

Contractul de închiriere semnat acum se referă la etajele șase – unsprezece ale clădirii  Green Court A (zona Floreasca-Barbu Văcărescu), reprezentând 10.000 de metri pătrați de birouri pentru echipa Băncii Transilvania.

CONFIRMARE FOTO Globalworth semnează cu Banca Transilvania una dintre cele mai mari tranzacții de închiriere de birouri din România de anul acesta

Complexul Green Court, din zona pasajului Pipera, este format din 3 clădiri de birouri construite de suedezii de la Skanska în perioada 2014-2016 și cumpărate, pe rând, de Globalworth. Prima clădire și cea mai mare, corpul A, are o suprafață de 19.600 de metri pătrați și a fost cumpărată de Globalworth în 2015 cu un preț de 44 de milioane de euro. Principalii chiriași ai acestui imobil sunt Orange, grupul CITR și Schneider Electric.

Operatorul de telefonie mobilă Orange ocupă circa 77% din clădire. Orange s-a mutat în 2014 și și-a adus aici jumătate dintre angajați, adică 1.630 de oameni.

Viitorul sediu Orange din clădirea Tandem dezvoltată de Forte Partners SURSA FOTO: skyscrapercity.com

Viitorul sediu Orange din clădirea Tandem dezvoltată de Forte Partners SURSA FOTO: skyscrapercity.com

În București, Banca Transilvania își derulează astăzi operațiunile dintr-un centru regional amplasat peste drum de Aeroportul Băneasa. Clădirea, aflată în proprietatea băncii, are, însă, o suprafață de doar 5.500 de metri pătrați.

Un alt sediu al băncii închiriat în Capitală este localizat în clădirea BOB de lângă metroul Pipera, aflată în proprietatea fondului elen de investiții Grivalia, dar care este în proces de vânzare.

Banca Transilvania și-a mutat, la începutul anului 2021, sediul central din Cluj-Napoca într-o clădire nou construită, aflată în proprietatea băncii, care are o suprafață de 38.000 de metri pătrați și aproape 1.400 de stații de lucru.

BT deține în proprietate o serie de clădiri în care funcționează sucursalele sau agențiile sale din: Arad, Bistrița, Brașov, București Obor, București Unirii, Centrul Regional București, Centrul de Procesare București, Cluj-Napoca, Constanța, Dej, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Galați, Giurgiu, Miercurea-Ciuc, Oradea, RâmnicuVâlcea, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Zalău, Suceava, Iași, precum și cele patru aparținând Centralei Băncii. Restul sediilor, în care își desfășoară activitatea unitățile BT, sunt sedii închiriate.

Globalworth este o companie înființată în România de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas  care s-a extins puternic și în Polonia, ajungând acum la active de peste 2,8 miliarde de euro. Compania îi are acum ca acționari majoritari pe cehii de la CPI Property Group și pe nemții de la Aroundtown. În România, Globalworth deține proprietăți comerciale cu o valoare totală de 1,3 miliarde de euro și este cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din țară.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!