FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul proiectului Cosmopolis din nordul Bucureștiului a anunțat alocarea a 50 de milioane de euro în 2023, cea mai ridicată investiţie anuală de la demararea proiectului, în 2007. Cartierul va atinge până la sfârșitul acestui an pragul de 15.000 de locuitori, reprezentând cea mai mare comunitate dintr-un cartier privat din România, comparabil cu populația unor orașe precum Râșnov sau Vatra Dornei. 

“Doar în ultimii doi ani am înregistrat 3.000 de rezidenți noi în cartier”, spune Ozan Tuncer, CEO al Cosmopolis. În plus, anul acesta dezvoltatorul extinde și centrul comercial Cosmopolis Plaza până la 20.000 de mp, care va cuprinde peste 70 de magazine, un wellness club Sweat cu o suprafaţă de 2.500 mp, și un bazin de înot acoperit, primul din cartierul Cosmopolis. Aproximativ 20 de milioane de euro este investiția pe care Opus Land Development a alocat-o pentru extinderea Cosmopolis Plaza.

Pentru locuitorii Cosmopolis vor fi inaugurate, în această lună, încă cinci piscine exterioare, numărul total de piscine exterioare din Cosmopolis ajungând la 52. Totodată, în acest an se vor finaliza încă 500 de noi locuințe, apartamente și vile. 

Cartierul dezvoltat de Opus Land Development va ajunge, la finalul anului, la un total de aproximativ 5.600 de locuinţe finalizate și vândute.

Planurile de extindere ale Cosmopolis continuă și în anii următori. Până în 2035 dezvoltatorul estimează un total de peste 12.000 de locuinţe și o comunitate de peste 35.000 de persoane.