35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Imobiliare – Energy Vault și Skidmore, Owings & Merrill (SOM) – parteneriat global exclusiv pentru stocarea energiei gravitaționale – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

(NYSE: NRGV) (“Energy Vault”), lider în soluții durabile de stocare a energiei, și Skidmore, Owings & Merrill (SOM), o firmă lider de arhitectură și inginerie, a anunțat recent un parteneriat global exclusiv de stocare a energiei gravitaționale.

Energy Vault a început să lucreze cu SOM în ultimele 12 luni pentru a optimiza structura, arhitectura și economia tehnologiei sale GESS, care joacă un rol critic la nivel global în implementarea energiei regenerabile.

Până în prezent, suita de produse G-VAULT de la Energy Vault s-a concentrat în principal pe platforma EVx™ a companiei, conectată inițial la rețea (5 MW) și testată în Elveția, care dispune de o arhitectură foarte scalabilă și modulară care se poate scala la o capacitate de stocare de mai multe GW-oră.

Energy Vault Holdings, Inc. (NYSE: NRGV) (“Energy Vault”), lider în soluții durabile de stocare a energiei, și Skidmore, Owings & Merrill (SOM), o firmă lider de arhitectură și inginerie, a anunțat recent un parteneriat global exclusiv de stocare a energiei gravitaționale.

Partenerii Adam Semel și Scott Duncan și inginerul structural Bill Baker vor conduce parteneriatul pentru SOM, care este cunoscut pentru munca sa la diferite proiecte de zgârie-nori, inclusiv Burj Khalifa din Dubai, Emiratele Arabe Unite, cea mai înaltă clădire din lume, Tianjin CTF Finance Centre, Willis Tower și One World Trade Center.

Ca parte a acestui parteneriat strategic, SOM va fi arhitectul și inginerul structural exclusiv pentru următoarea generație de cadre fixe și structuri dislocabile pentru toate noile sisteme de stocare a energiei gravitaționale Energy Vault (GESS), inclusiv încorporarea tehnologiei de stocare a energiei gravitaționale în clădirile înalte din medii urbane și în structuri care pot fi desfășurate în medii naturale, pentru a maximiza durabilitatea, a accelera recuperarea carbonului și a reduce costul consumului de energie. Energy Vault a început să lucreze cu SOM în ultimele 12 luni pentru a optimiza structura, arhitectura și economia tehnologiei sale GESS, care joacă un rol critic la nivel global în implementarea energiei regenerabile.

G-VAULT™, familia Energy Vault de soluții bazate pe gravitație, combină principiile de stocare a energiei testate în timp, inginerie modernă, o platformă de orchestrare software activată de AI și știință de ultimă oră a materialelor pentru a oferi stocare de lungă durată.

Până în prezent, suita de produse G-VAULT de la Energy Vault s-a concentrat în principal pe platforma EVx™ a companiei, conectată inițial la rețea (5 MW) și testată în Elveția, care dispune de o arhitectură foarte scalabilă și modulară care se poate scala la o capacitate de stocare de mai multe GW-oră. EVx este în prezent dezvoltat și implementat prin acorduri de licență în China (proiecte anunțate de 3,7 GWh), Egipt, Grecia și Comunitatea de Dezvoltare a Africii de Sud din 16 țări.

Prin acest parteneriat, Energy Vault și SOM proiectează o nouă platformă de soluții G-VAULT GESS concentrate pe economie îmbunătățită, densitate energetică și durabilitate, inclusiv EVu™, EVc™, EVy™ și EV0™.

EVu este un proiect de turn de suprastructură, care îmbunătățește economia unității și permite integrarea GESS în clădiri înalte prin utilizarea unei structuri scobite cu înălțimi de peste 300 de metri și până la 1.000 de metri înălțime. Aceste structuri vor avea capacitatea de a ajunge la mai mulți GWh de stocare a energiei gravitaționale pentru a alimenta nu numai clădirea în sine, ci și nevoile de energie ale clădirilor adiacente. Acest design inovator, care integrează tehnologia de vârf GESS în proiectarea și ingineriea clădirii suprastructurii, va permite, pentru prima dată în istoria construcției și exploatării clădirilor, o recuperare a carbonului în intervale de timp accelerate de 3-4 ani.

EVc permite pentru prima dată implementarea sistemelor de stocare a energiei hidro-energetice pompate la scară largă, integrate în structurile înalte de clădiri, folosind un sistem modular pe bază de apă. În primul rând, un GESS autonom, EVc poate fi integrat și în clădiri înalte care formează baza designului EVu. Forma cilindrică a EVc este un design optimizat pentru a rezista factorilor de mediu, cum ar fi vântul și evenimentele seismice.

EVy aplică tehnologia gravitațională de bază a Energy Vault pe pante și topografie preexistente pentru a stoca energie cu un impact minim asupra mediului și pentru a reduce nevoia de structuri artificiale, care pot realiza cheltuieli de capital cu costuri ultra-scăzute prin eliminarea construcției structurii cadru fix.

EV0 permite toate beneficiile tehnice și economice ale stocării hidrocentrale tradiționale prin pompare, eliminând în același timp consecințele negative asociate cu producția de beton și perturbarea ecosistemelor existente ale vieții sălbatice. Acest sistem inovator, „hidropompat modular” folosește un vas unic și cu costuri reduse („Arborele de apă”) pentru a stoca apa în module prefabricate care pot fi implementate rapid.

„Suntem extrem de încântați să începem acest parteneriat global exclusiv cu Skidmore, Owings & Merrill, o firmă cu o experiență de neegalat în dezvoltarea unora dintre cele mai remarcabile structuri din lume”, a declarat Robert Piconi, președinte și director executiv, Energy Vault. „Parteneriatul nostru strategic cu SOM deschide un nou segment de piață de mai multe miliarde de dolari pentru Energy Vault, axat pe viitorul sustenabilității în proiectarea clădirilor noi și eficiența energetică.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!