30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Imobiliare – EXCLUSIV Gigantul francez Alpagroup urmează să închidă actuala sa fabrică de mobilă din București. O parte din teren a fost deja vândută Prima Development, iar restul urmează după închidere. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Prima Development Group, care a livrat, până acum, în Oradea peste 3.000 de apartamente în imobile cu o valoare totală cumulată de peste 180 de milioane de euro, și-a prezentat deja autorităților planul pentru construcția a 9 blocuri cu câte două subsoluri și 11 etaje, plus un arterschool cu regim de înălțime de parter și etaj, pe cele două terenuri ale Artemob.

Compania Artemob este deținută de gigantul Alpagroup, cu 4.500 de angajați, 18 fabrici și afaceri anuale de circa 560 de milioane de euro, care s-a născut din fuziunea Alaspan cu rivalul său P3G Group, controlat de omul de afaceri francez Jean-Charles Parisot și cu afaceri de aproape 100 de milioane de euro în România.

Grupul bihorean Prima Development, deținut de omul de afaceri Ștefan Kopanyi, cel mai mare dezvoltator de locuințe din Oradea, a finalizat achiziția a aproape jumătate din terenul rămas fabricii de mobilă Artemob International din cartierul bucureștean Pantelimon și i s-a promis întregul teren după închiderea fabricii, care s-ar putea realiza peste câțiva ani. În loc se pregătește construcția unui complex cu 964 de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Conform contractului, Artemob International are obligația să își închidă activitatea înainte de vânzarea terenului către Prima Development. La acest moment, fabrica funcționează la parametri normali și va mai funcționa câțiva ani, spun sursele Profit.ro.

Artemob este deținută de gigantul Alpagroup, care s-a născut din fuziunea Alaspan cu rivalul său P3G Group.

Contactați de Profit.ro pentru precizări, reprezentanții Artemob și cei ai P3G Group nu au răspuns până la acest moment.

Dezvoltatorul urmează să cedeze Primăriei Sector 2 circa 8.300 de metri pătrat din aceste terenuri pentru lărgirea străzilor, acțiune după care va rămâne cu un total de 2,8 hectare.

Prima Development Group, care a livrat, până acum, în Oradea peste 3.000 de apartamente în imobile cu o valoare totală cumulată de peste 180 de milioane de euro, și-a prezentat deja autorităților planul pentru construcția a 9 blocuri cu câte două subsoluri și 11 etaje, plus un arterschool cu regim de înălțime de parter și etaj, pe cele două terenuri ale Artemob.

EXCLUSIV Gigantul francez Alpagroup urmează să închidă actuala sa fabrică de mobilă din București. O parte din teren a fost deja vândută Prima Development, iar restul urmează după închidere. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV

Dezvoltatorul își estimează valoarea investiției la 45 milioane euro și urmează să o deruleze în 5 etape pe parcursul a 6 ani, potrivit documentației analizate de Profit.ro.

Bucata de teren deja vândută ce urmează a fi demolată

Bucata de teren deja vândută ce urmează a fi demolată

Primele apartamente urmează a fi livrate din 2027, spun sursele Profit.ro. Primele 4 blocuri care vor fi realizate pe terenul aflat deja în proprietatea dezvoltatorului vor avea în componență un total de 450 de apartamente, iar celelalte 5 blocuri ce urmează a fi construite pe terenul promis spre vânzare au proiectate 514 apartamente.

Complexul va avea 1.076 de locuri de parcare în subteran și 121 de locuri de parcare la sol.

EXCLUSIV Gigantul francez Alpagroup urmează să închidă actuala sa fabrică de mobilă din București. O parte din teren a fost deja vândută Prima Development, iar restul urmează după închidere. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV

Fabrica Artemob se învecinează cu halele fostei fabrici Frigotehnica, unde s-a proiectat un ansamblu rezidențial cu peste 750 de apartamente, cu complexul de containere frigorifice Antrefrig și cu halele fostei fabrici de jucării Metaloglobus, ai căror proprietari au propus realizarea în loc a unui ansamblu rezidențial cu circa 2.500 de apartamente.

Hala în care încă funcționează fabrica Artemob

Hala în care încă funcționează fabrica Artemob

Artemob International deține, încă din 1996, fosta fabrică Mobilux din cartierul bucureștean Pantelimon. În 2019 a vândut retailerului german Lidl peste un hectar din terenul acestei fabrici, la un preț de aproape 3,7 milioane de euro, iar din toamna anului 2020 s-a și inaugurat un magazin în loc. După această operațiune a mai rămas cu circa 3,7 hectare de teren.

Compania Artemob este deținută de gigantul Alpagroup, cu 4.500 de angajați, 18 fabrici și afaceri anuale de circa 560 de milioane de euro, care s-a născut din fuziunea Alaspan cu rivalul său P3G Group, controlat de omul de afaceri francez Jean-Charles Parisot și cu afaceri de aproape 100 de milioane de euro în România. Trecerea afacerilor din România sub controlul noului grup s-a formalizat în aprilie 2022.

Alpagroup are în România trei fabrici, în Sovata, Târnăveni și București, și un depozit de 15.000 de metri pătrați în Oradea. Grupul mai deține și fabricile de mobilă PGS Sofa & Co și Greencorp din Oradea. În total, lucrează circa 1.850 de angajați pentru Alpagroup în România.

În 2022, Artemob International a consemnat o scădere de 22% a cifrei sale de afaceri din România, până la 27,2 de milioane euro. În aceeași perioadă, PGS Sofa & Co a avut o cifră de afaceri de 56,5 milioane de euro, nivel în scădere cu 20% față de cel din anul anterior, iar Greencorp de 9 milioane euro, în creștere cu 14,3% față de rezultatele din 2021.

Alpagroup este deținut în proporții egale de familiile Parisot și Strub. Noua entitate și-a propus să producă peste 10 milioane de piese de mobilier pe an și 12 milioane de metri pătrați de parchet și pardosele.

Înainte de fuziunea, grupul P3G avea 3.300 de angajați și afaceri de 320 de milioane de euro, iar Alsapan avea 840 de angajați și afaceri de 245 de milioane de euro. Alaspan era furnizor IKEA și Leroy Merlin, în principal.

Prima Development Group are în derulare 10 proiecte imobiliare, în prezent. În București, dezvoltatorul are în lucru ansamblul Prima Vista, format din 4 blocuri cu 482 de apartamente. Acest proiect a fost preluat de la London Partners și continuă ansamblul Belvedere Residences, început de omul de afaceri Gabriel Popoviciu în zona Fabrica de Glucoză din nordul Bucureștiului.

În vara anului 2019, Profit.ro a anunțat, în premieră, că investitorul orădean a intrat pe piața din București prin două tranzacții importante cu terenuri. A cumpărat 3.000 de metri pătrați pe Bulevardul Mărășești 125, lângă Seminarul Teologic, cu circa 2 milioane de euro de la asociația de parașutism TNT Brothers și 49.200 de metri pătrați pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești cu circa 12 milioane de euro de la firma cu capital spaniol Delorian Group.

Pe terenul din Mărășești a fost construit ansamblul Boemia Apartments, iar pe cel din Sisești este proiectat complexul Alizee, cu peste 1.000 de apartamente. Grupul bihorean a mai finalizat, între timp, și proiectul Core Timpuri Noi din București, cu 243 de apartamente, pe un teren cumpărat de la grupul de investitori israelieni Longbridge.

Înlocuirea vechilor fabrici cu magazine, clădiri de birouri și ansambluri rezidențiale este procesul prin care au trecut aproape toate marile platforme industriale din București. Cele mai celebre exemple sunt AFI Cotroceni și AFI Park, care au luat locul fostei fabrici UMEB, proiectele Campus 6 și The Light care se ridică în locul fostei platforme Pumac, The Bridge și Orhideea Towers, în locul fostei fabrici de pâine Spicul, Rose Garden de pe Suveica (zona Obor), Vivenda care a luat locul fabricii de pâine Titan, Doamna Ghica Plaza în locul Romfelt sau Timișoara 58 peste Frigocom în Militari.

De altfel, fostele fabrici continuă să fie principala sursă de terenuri pentru noile dezvoltări imobiliare din București. Doar în acest moment sunt în diferite etape de dezvoltare proiecte pe fostele platforme Romcarton, Romprim, Laromet, Marmura, Electrotehnica, Timpuri Noi, Automatica, fabrica de mobilă Pipera, Stiteh, Pumac, Semănătoarea, Ventilatorul, fabricile de pâine Băneasa și Spicul, fabrica de mezeluri Medeus și fabrica de bere Grivița.

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!