15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Imobiliare – EXCLUSIV Marin Mândrilă, proprietarul unuia din cei mai mari constructori de linii de tramvai din țară, vrea să vândă un proiect de 240 apartamente peste drum de ansamblul familiei Negoiță „Am cumpărat terenul cu 1 euro/mp acum 30 ani“ – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Terenul, învecinat cu ansamblul Palladium al familiei Negoiță, a fost cumpărat de Mândrilă în urmă cu 30 de ani la un preț de circa 10.000 euro, iar acum vrea să îl vândă cu 5 milioane de euro.

El a gândit pe acest amplasament un bloc cu 11 etaje, ce va găzdui 240 de apartamente și 300 de locuri de parcare, majoritate în subteran, plus un magazin de circa 300 de metri pătrați adiacent.

Alături de blocul de locuințe este gândit și un magazin de circa 300 de metri pătrați, cu parter și etaj, pentru închirierea căruia discutăm cu Profi.

Antreprenorul Marin Mândrilă, proprietarul grupului de firme Mari Vila, specializat pe construcția și reabilitarea de linii de tramvai, este în discuții pentru vânzarea în București a unui proiect rezidențial, în curs de autorizare, pentru 240 de apartamente, amplasat peste drum de ansamblul Palladium Residence al familiei Negoiță, a primarului Sectorului 3, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Omul de afaceri deține un teren de aproape un hectar în spatele fostei fabrici Policolor din estul Bucureștiului, în locul căreia au fost construite magazinele Leroy Merlin, Kaufland, Lidl și sute de apartamente. Terenul, învecinat cu ansamblul Palladium al familiei Negoiță, a fost cumpărat de Mândrilă în urmă cu 30 de ani la un preț de circa 10.000 euro, iar acum vrea să îl vândă cu 5 milioane de euro.

El a gândit pe acest amplasament un bloc cu 11 etaje, ce va găzdui 240 de apartamente și 300 de locuri de parcare, majoritate în subteran, plus un magazin de circa 300 de metri pătrați adiacent.

Proiectul, aflat în curs de autorizare, este acum scos la vânzare.

„Purtăm discuții cu mai mulți investitori care s-au interesat de acest teren. Alături de blocul de locuințe este gândit și un magazin de circa 300 de metri pătrați, cu parter și etaj, pentru închirierea căruia discutăm cu Profi.

Proiectul rezidențial, plus terenul aferent lui, are un preț de vânzare de 4,5 milioane euro, plus TVA, iar cu tot cu magazin prețul este de 5 milioane de euro, plus TVA. Opțional putem dezmembra bucata de teren rezervată magazinului, pe care îl putem dezvolta noi sau vinde separat“, a declarat, pentru Profit.ro, Marin Mândrilă.

Din grupul de firme Mari Vila mai fac parte și un hotel de 4 stele din colecția BW Premier a lanțului Best Western, amplasat la ieșirea din București spre Autostrada Soarelui, plus berăria artizanală Oriel, care funcționează în curtea firmei de construcții Mari Vila de lângă ansamblul Palladium.

Baza afacerilor antreprenorului este firma de construcții Mari Vila Com, care anul trecut a avut un rulaj de 14,2 milioane euro, un record în istoricul de 28 de ani al companiei.

„Noi facem linii de tramvai. Avem șantiere deschise la Craiova, Reșița, Arad, Timișoara, Oradea, Galați și Iași. S-a lansat și în București licitația pentru modernizarea a 50 de kilometri de linie de tramvai, un contract de circa 500 de milioane de euro, și vrem să participăm și noi.

Pentru că avem atâtea obiective în lucru, nu mai avem cu cine să lucrăm și la un proiect rezidențial. Unul dintre copiii mei are o făbricuță de bere artizanală, iar altul s-a retras la Comarnic, unde avem închiriată fosta fabrică de ciment“, explică Mândrilă decizia de vânzare a proiectului rezidențial. 

Și omul de afaceri Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, vrea să vândă un proiect autorizat pentru 568 de apartamente, tot în estul Bucureștiului.

„Mai am terenuri, dar vând când nu mai am cash, nu acum. Între timp, valoarea lor crește. Terenul acesta l-am cumpărat cu 1 euro/metru pătrat acum 30 de ani. Terenurile pe care s-au construit ansamblul rezidențial Răsărit de Soare și Lidl (Brățării, n.red.) tot ale mele au fost“, spune Mândrilă.

Click pe hartă pentru mărire

Click pe hartă pentru mărire

Printre cele mai cunoscute lucrări realizate de Mari Vila se numără modernizarea liniei de tramvai 41 din București, la începutul anilor 2000, în mandatul primarului general Traian Băsescu, urmată de liniile 32 și 35.

Pallady este una dintre cele mai efervescente zone de pe harta rezidențială a Bucureștiului. Anul trecut au fost programate spre livrare aici peste 2.500 de apartamente, iar pentru anul acesta ar trebui predate cumpărătorilor peste 1.500 de unități noi, potrivit datelor centralizate de compania de consultanță imobiliară SVN. Cele mai ample proiecte rezidențiale din Pallady sunt dezvoltate de familia Negoiță, a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță.

Aproape 10.000 de locuințe noi au fost finalizate în București și împrejurimi în prima jumătate a acestui an, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică, în creștere cu 14,8% față de perioada similară a anului anterior. Datele SVN Romania arată că la începutul acestui an erau în construcție peste 27.000 de locuințe noi în București și împrejurimi, un record pentru ultimii 30 de ani.

În trimestrul al treilea al acestui an s-au vândut aproximativ 15.600 de case și apartamente în București și împrejurimi, în scădere cu 5,8%, comparativ cu trimestrul al treilea din 2021. În ciuda contextului general nefavorabil, în primele nouă luni din 2022, pe piața din București și împrejurimi s-au încheiate cu 7,8% mai multe tranzacții cu locuințe, comparativ cu perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!