35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Imobiliare – Fondatorii Dedeman delistează Cemacon Zalău – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Acționarii majoritari ai producătorului de materiale de construcții Cemacon au declanșat procedura de squeeze out la un preț de 0,4395 lei/acțiune, ceea ce înseamnă că societatea părăsește bursa la o valoare cu puțin peste 400 milioane lei...

Dacă nume noi precum Fort (4RT), Premier Energy (PE) și Glissando Garden center (GGC) s-au listat în această perioadă, un emitent mai vechi părăsește ringul Bursei de Valori București.

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

Acționarii majoritari ai producătorului de materiale de construcții Cemacon au declanșat procedura de squeeze out la un preț de 0,4395 lei/acțiune, ceea ce înseamnă că societatea părăsește bursa la o valoare cu puțin peste 400 milioane lei.

Dacă nume noi precum Fort (4RT), Premier Energy (PE) și Glissando Garden center (GGC) s-au listat în această perioadă, un emitent mai vechi părăsește ringul Bursei de Valori București. Cemacon Zalău (CEON) a fost suspendată de la tranzacționare de reglementatorul ASF în vederea derulării procedurilor de delistare.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Ieșirea de pe bursă a fost decisă de fondatorii Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, care dețin pachetul de peste 95% din titluri care permite delistarea de mai mulți ani. Aceștia au derulat mai multe oferte în anii precedenți, ultima lansată chiar în aprilie. În urma acestora Pavăl Holding și/a majorat deținerea la 81,23% din titluri și PIF Industrial avea o participație de 16,24% din acțiuni.

Împreună, fondatorii Dedeman dețin 97,47% din acțiunile Cemacon, pachet care le permite inițierea procedurilor de delistare. Oferta de squeeze out intermediată de SSIF Estinvest pentru restul de 23,64 milioane de acțiuni rămase ca free-float se va derula la prețul de 0,4395 lei/acțiune. Aceasta înseamnă că Cemacon Zalău părăsește bursa ca o companie cu o capitalizare de 411,07 milioane lei (82,61 milioane euro).

Compania a avut probleme la șocul crizei financiare și imobiliare a anilor 2009-2010 și un credit cu incidente de plată în raport cu BCR i-a făcut să intre în reorganizare. Procesul condus de Casa de Insolvență Transilvania a readus compania pe linai de plutire și aceasta a fost una din beneficiarii revenirii pieței de construcții.

Compania a avut un ciclu multianual de creștere reversat doar recent și a atras atenția fondatorilor dedeman care gradual și-au majorat expunerea până la actualul nivel care permite delistarea,

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!