FacebookTwitterLinkedIn

Mitiska REIM, investitor belgian care deține și în România 26 de parcuri de retail, a anunțat că al treilea fond al său, Mitiska European Real Estate Partners 3 (MEREP 3), a reușit să strângă până acum 168 de milioane de euro. Fondul a încheiat deja trei investiții de la începutul acestui an, reprezentând o treime din capital.

MEREP 3 este cel de-al treilea fond al Mitiska REIM, cu focus pe oportunității din domeniul industrial și logistic, în special logistică urbană de tipul last mile și industrie ușoară. 

În schimb, în ce privește proprietățile comerciale din România, belgienii sunt în discuții privind vânzarea acestora către grupul britanic M Core, format din London & Cambridge Properties, Evolve Estates, Sheet Anchor şi Proudreed, conform unor surse din piață. Tranzacția ar putea depăși 250 de milioane de euro, valoare la care este estimat portofoliul belgienilor pe piața locală.

Parcurile de retail deținute de Mitiska REIM au ca principale ancore de retail Kaufland sau Lidl şi acoperă în jur de 140.000 mp suprafaţă închiriabilă. Cea mai recentă inaugurare a fost în martie: Giurgiu Shopping Park cu o suprafață de 7.000 mp, unde ancora principală este Lidl.

Compania deține parcuri de retail în numeroase orașe din țară, inclusiv în Câmpina, Odorheiu Secuiesc, Mediaș, Medgidia, dar și în centre de județ precum Iași, Brăila, Buzău, Bistrița-Năsăud, Baia Mare sau Ploiești.

În prezent, la nivel global, belgienii au 20 de proiecte de dezvoltare sau reamenajare în desfășurare, cu o suprafață totală de 360.000 mp programată pentru deschidere în 2023-2024, cuprinzând un mix de parcuri de retail, logistică urbană, proiecte industriale ușoare și de auto-stocare.