12 C
București
luni, octombrie 14, 2024

Imobiliare – FOTO Firma de construcții a fiului lui Florian Walter, fostul proprietar Romprest, autorizată să construiască un bloc în cartierul evreiesc pe un teren scos la vânzare pentru plata datoriilor – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ionuț Nica, General Manager Helukabel România: "Anul 2022 ne-a adus o creștere de 42% față de anul anterior, finalizând anul cu o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro.

Compania de construcții a cumpărat în 2009 un teren cu o suprafață de 913 metri pătrați în spatele Sinagogii Mari din cartierul evreiesc.

Pe acest teren a fost inițiat, la începutul acestui an, un proiect imobiliar format dintr-un bloc cu locuințe și spații comerciale la parter a cărui înălțime propusă este de 5 etaje, plus etajul 6 retras.

Antrepriza Construcții Montaj Nr. 4 București, deținută de Alexandru-Cosmin Walter și aflată în insolvență de aproape 8 ani, a primit autorizația de construire pentru realizarea unui proiect rezidențial premium pe un teren deținut în cartierul evreiesc din centrul Bucureștiului, care a fost scos la vânzare în repetate rânduri, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Compania de construcții a cumpărat în 2009 un teren cu o suprafață de 913 metri pătrați în spatele Sinagogii Mari din cartierul evreiesc. Pe acest teren a fost inițiat, la începutul acestui an, un proiect imobiliar format dintr-un bloc cu locuințe și spații comerciale la parter a cărui înălțime propusă este de 5 etaje, plus etajul 6 retras. Proiectul urmează să cuprindă 36 de apartamente și se va numi Noor Unirii. Planul constructorului este să demareze lucrările în acest an.

Terenul pe care se va realiza investiția este ipotecat în favoarea Credit Agricole Bank România pentru două împrumuturi în valoare de 8,5 milioane lei, respectiv 2 milioane lei, acordate companiei în 2013 și 2014, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Noor Unirii SURSA FOTO: ACM4

Noor Unirii SURSA FOTO: ACM4

Proprietatea a fost scoasă la licitație în repetate rânduri. Ultimele informații publice indică un preț de pornire de 1,1 milioane euro, însă până acum nu s-a vândut.

Constructorul mai pregătește și un complex cu 32 de vile în Corbeanca.

Noor Corbeanca SURSA FOTO: ACM4

Noor Corbeanca SURSA FOTO: ACM4

Antrepriza Construcții Montaj Nr. 4 București (ACM4) a intrat în insolvență în vara anului 2015 cu creanțe în valoare de circa 23 de milioane de euro. Credit Agricole Bank România este unicul creditor garantat și are de recuperat 6,7 milioane de lei.

Cel mai mare creditor al ACM4 este Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), care trebuie să recupereze de la compania insolvență circa 8 milioane de euro, penalizări de întârziere. Datoria provine din contractele pe care ACM4 le-a semnat în 2004 și 2008 pentru construirea a 159 de vile din cartierul Henri Coandă din Băneasa.

ACM4 a mai vândut, recent, un teren de circa 4.200 de metri pătrați în cartierul Străulești din nordul Bucureștiului către dezvoltatorul imobiliar Redport Capital la un preț de 1,5 milioane euro.

Constructorul mai are la vânzare câteva terenuri în București.

Alexandru-Cosmin Walter este fiul lui Florian Walter (decedat în 2019), fostul proprietar al companiei de salubritate Romprest, care figurează și ea pe lista creditorilor ACM4 cu circa 6,3 milioane de euro de recuperat.

Florian Walter, care și-a schimbat numele din Bușcă în 2007, spunea, într-un interviu, că la Revoluție avea peste un milion de lei, bani proveniți din vânzarea  de butelii „la negru“.

Florian Walter a fost și acționar majoritar al FC Petrolul, dar și acționar al echipei Dinamo București, club de la care s-a retras în 2009. Din 2013, a devenit acționar al clubului de fotbal Universitatea Cluj.

În septembrie 1949 s-a hotărât înființarea unei organizații de construcții și montaj având ca scop principal construirea Combinatului poligrafic “Casa Scânteii”. Această organizație apare la 1 aprilie 1950 sub numele de “Întreprinderea de Construcții și Instalații”. Denumirea organizației a suportat câteva modificări de-a lungul timpului pentru ca în anul 1984 să devină “Antrepriza de Construcții și Montaj Nr.4”, iar în 1992 a devenit societate pe acțiuni.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!