FacebookTwitterLinkedIn

Un lider autentic trebuie să aibă două calități esențiale, respectiv optimismul și asumarea, și știe, în același timp, să fructifice oportunitățile care i se oferă. Totodată, liderul este cel care își ascultă echipa și încercă să obțină cele mai bune rezultate folosind contextul și informațiile de care dispune la un moment dat.

”Un lider trebuie să fie un optimist incurabil. Nu poți să fii un lider deprimat și să vezi o problemă în orice situație, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să îți faci un risc assessment. Aceste două calități, optimismul și asumarea, cred că duc o persoană în postura de a lua decizilii potrivite”, a declarat Fulga Dinu, Country Manager pentru România al CPI Property Group, într-o nouă ediție a emisiunii F𝗼𝗿𝗯𝗲𝘀 𝗣𝗼𝘄𝗲𝗿 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁.

CPI Property Group, controlat de miliardarul ceh Radovan Vitek, administrează un portofoliu de peste 18 miliarde de euro. CPI Property Group este unul dintre cei mai mari proprietari de real estate din centrul și estul Europei și deține proprietăţi premium de birouri în Berlin, Praga și Varșovia.

Grupul deține, de asemenea, proprietăți de retail în Republica Cehă și în Europa Centrală, precum și hoteluri, unități rezidențiale şi terenuri.

Obținerea celor mai bune rezultate dintr-o situație dată și convingerea că decizia respectică era cea mai bună având în vedere contextul sunt, de asemenea, trăsături definitorii ale unui lider.

”Nu cred că am luat vreodată o decizie pe care să o regret. În momentu acela, în contextul acela, cu informațiile pe care le aveam, am considerat că am luat cea mai bună decizie. Privind retrospectiv, probabil că puteai să faci mai bine, dar la momentul acela, modul în care am luat decizile, era cel mai bun. Trăiesc foarte împăcată cu deciziile mele”, a completat Dinu.

Privind la viitor, Dinu se așteaptă ca anul 2023 să fie unul complicat, dar industria de real estate este, oricum, supusă ciclicității, astfel că eventualele proovcări ale anului viitor nu reprezintă o surpriză.

În acest an, cheia succesului afacerii pe care o conduce a fost reprezentată de ”adaptare și readaptare”, mai ales în contextul începerii conflictului din Ucraina. Dar, utilizând aceste mecanisme, compania a înregistrat în 2022 ”niște surprize extraordinare”.

”Ceea ce părea sumbru în februarie-martie s-a tansformat pe parcursul anului, cel puțin pe partea de business, într-o situație extrem de benefică. Suntem acum parte dintr-un grup puternic care în continuare ne permite să fim un sprijin pentru comunitățile în care acționăm”, a spus Dinu.

Ea a adăugat că nu se așteaptă ca anul 2023 ”să fie ceva îngrozitor”, iar compania pe care o conduce își propune să obțină cele mai bune rezultate posibile.

”Îmi doresc de la 2023 să fie puțin mai bun decât 2022, care a fost un an extrem de bun”, a precizat Dinu.

Printre cele mai importante lecții învățate de-a lungul carierei de 20 de ani se numără fructificarea oportunităților care apar și aprecierea lucrurilor pe care le ai.

”Cel mai important este să știi când să fructifici o oportunitate. Nu lăsa trenul să treacă prin gara ta, pentru că nu va mai trece a doua oară. Încearcă să te sui în el. A doua lectie pe care am învățat-o este să să apreciez ce am. În același timp, trebuie să vrei mai mult mult, pentru că doar astfel poți ajunge din ce în ce mai sus, dar nici nu trebuie să nu cazi în depresie dacă nu ai mai mult”, a adăugat Dinu.