FacebookTwitterLinkedIn

Genesis Property, unul dintre cei mai importanți proprietari de clădiri de birouri din România, a anunțat că toate clădirile din portofoliul său, atât cele de birouri din parcurile de afaceri West Gate Business District și YUNITY Park, cât și West Gate Studios, campusul care găzduiește anual peste 1.000 de tineri studenți, sunt alimentate integral cu energie regenerabilă.

Astfel, emisiile de carbon la nivelul întregului portofoliu de clădiri ar urma să fie reduse cu minimum 3.500 de tone de CO₂ anual. În același timp, compania a încheiat un contract cu un nou furnizor de energie, care s-a angajat să livreze exclusiv energie verde certificată.

Energia electrică cu care sunt alimentate clădirile deținute de Genesis Property, compania fondată de Liviu Tudor, este asigurată în prezent și prin producția proprie generată de cele 1.080 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperișurile tuturor clădirilor din YUNITY Park, responsabile pentru generarea unei cantități de aproximativ 680 MWh anual.

„Consumul de energie generează aproape 75% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, iar clădirile sunt responsabile pentru o parte semnificativă a acestora. De aceea, realizarea obiectivelor importante asumate de Genesis Property de decarbonizare până în 2040 și de transformare a întregului portofoliu de clădiri al companiei în clădiri cu zero emisii de carbon (ZEB) până în 2030 necesită, printre altele, acordarea unei atenții sporite tranziției către energia curată”, spune Ioan Bejan, Director ESG, Genesis Property.

Începând din 2020, compania a inițiat un proces de investiții în sustenabilitate, cu obiectivul de a obține emisii nete de dioxid de carbon zero cu 10 ani mai devreme decât stabilise inițial, respectiv până în 2040.