16 C
București
joi, mai 23, 2024

Imobiliare – GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!” – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Șeful companiei de servicii financiare Cantor Fitzgerald atrage atenția că, în următorii 2 ani și jumătate, vin scadențe de 1.000 de miliarde de dolari la diverse forme de finanțare în real estate și că, în noul climat de dobânzi, mulți jucători din imobiliare nu vor rezista.

Howard Lutnick, CEO la Cantor Fitzgerald, companie de servicii financiare fondată în anul 1945, cu 1.600 de angajați în 30 de orașe din lume, pune această mișcare pe seama așteptărilor din piață privind tăieri de dobândă ale Rezervei Federale Americane (Fed).

Pe de altă parte, acesta atrage atenția că, în următorii 2 ani și jumătate, sunt ipoteci și credite imobiliare pentru clădiri comerciale în valoare de 1 trilion de dolari care vor ajunge la scadență și anticipează un impas major în refinanțări.

Șeful companiei de servicii financiare Cantor Fitzgerald atrage atenția că, în următorii 2 ani și jumătate, vin scadențe de 1.000 de miliarde de dolari la diverse forme de finanțare în real estate și că, în noul climat de dobânzi, mulți jucători din imobiliare nu vor rezista. Pe de altă parte, economia reală și băncile ar urma să treacă bine peste acest șoc.

Raliul de la cumpăna dintre ani a adus indicele Dow Jones Industrial Average, de la New York Stock Exchange, pe maxime istorice. Howard Lutnick, CEO la Cantor Fitzgerald, companie de servicii financiare fondată în anul 1945, cu 1.600 de angajați în 30 de orașe din lume, pune această mișcare pe seama așteptărilor din piață privind tăieri de dobândă ale Rezervei Federale Americane (Fed).

Chiar dacă vor fi decizii în această direcție din partea băncii centrale a SUA, efectul acestora este supraesimat, consideră Lutnick, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos. Vor fi cel mult amputări ale dobânzii-cheie de 0,50 puncte procentuale sau 0,75% puncte procentuale, însă nu mai mult și lumea este pregătită pentru a naviga într-un mediu al costurilor de finanțare mai ridicate.

Fed nu va trece la tăieri mai drastice de dobândă decât dacă vor fi șocuri în economie și sistemul financiar, pe care șeful de la Cantor Fitzgerald nu le întrevede. „Nu este nimic ce să ne arate că lumea va cădea în prăpastie”, a declarat acesta într-o intervenție pentru Fox Business. „Cerul nu este negru.”

Pe de altă parte, acesta atrage atenția că, în următorii 2 ani și jumătate, sunt ipoteci și credite imobiliare pentru clădiri comerciale în valoare de 1 trilion de dolari care vor ajunge la scadență și anticipează un impas major în refinanțări.

GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!”

Vor fi proprietari de clădiri care vor avea împrumuturi scadente de 120 milioane dolari, dar banca le va spune că le prelungește linia de credit cu doar 90 milioane dolari și la dobânzile mai mari ale pieței. Mulți din aceștia vor alege să predea cheile imobilelor.

„Cred că vor fi falimente de 700 miliarde dolari”, spune Lutnick. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare în următorii 2-3 ani.”

În mod particular, criza este gravă pe segmentul clădirilor de office, afectată de politica #StaiAcasă! din anii 2020-2021 și de întoarcerea greoaie la birouri ale lucrătorilor. Indicele care măsoară evoluția fondurilor de plasamente imobiliare (REIT) pe segmentul clădirilor de birouri a revenit în zona în care se afla acum 15 ani, într-o etapă în care sistemul financiar își lingea rănile după criza financiară.

GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!”

„Trenul vine!”, avertizează asupra iminenței șocului din credit CEO-ul de la Cantor Fitzgerald, companie care în prezent are supraalocare pe acțiunilor companiilor de servicii de sănătate. „Vor fi schimbări generaționale în real estate.”

Pe de altă parte, Lutnick apreciază că economia se va descurca și în mod particular băncile vor face bani în contextul dobânzilor mai ridicate. Frica se va ridica, vor fi oportunități de investiții, iar pe burse va reveni un val de oferte publice de listare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!