22 C
București
luni, iulie 22, 2024

Imobiliare – IMPACT își menține marja brută de 31% și raportează venituri de 21,5 milioane euro în primele nouă luni ale anului – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

IMPACT Developer & Contractor S.A. („Impact”) (simbol bursier IMP), primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București, raportează venituri de 21,5 milioane euro la 30 septembrie 2023 și un profit brut de 6,6 milioane euro, cu o marjă brută constantă, de 31%, potrivit informațiilor transmise BVB.

Astfel, 16,8 milioane de euro sunt generate de vânzarea a 110 unități, iar 4,7 milioane euro din închirierea spațiilor comerciale din GREENFIELD Plaza (Băneasa), administrarea și închirierea proprietăților dezvoltate de IMPACT, precum și din lucrări de construcții.

Cele mai multe unități vândute în primele nouă luni ale anului, respectiv unități pentru care s-a semnat contract de vânzare-cumpărare, s-au înregistrat în LUXURIA Residence (47%), urmate de BOREAL Plus (31%) și GREENFIELD Băneasa (22%).

  • În primele nouă luni ale anului, IMPACT a obținut venituri de 21,5 milioane euro, profitul brut fiind de 6,6 milioane euro, cu o marjă brută de 31%.

  • Compania a vândut 110 unități în primele trei trimestre ale anului, care au generat venituri de 16,8 milioane euro și a pre-vândut alte 32 de unități, cu o valoare de 5,7 milioane euro.

  • IMPACT are 381 unități pre-vândute la 30 septembrie 2023, cu valoare totală de 43,2 milioane euro.

  • La data de 30 septembrie 2023, IMPACT are autorizație de construire pentru 2.693 unități cu o valoare de piață de 390 de milioane euro.

  • Valoarea totală a activelor ajustată în conformitate cu standardele EPRA este de 388 milioane euro.

  • În primele trei trimestre, marja EBITDA a crescut la 65%.

  • IMPACT și-a menținut în primele nouă luni o poziție constantă de lichiditate, cu 9,7 milioane euro în numerar și echivalente de numerar și gradul de îndatorare la 28%.

IMPACT Developer & Contractor S.A. („Impact”) (simbol bursier IMP), primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București, raportează venituri de 21,5 milioane euro la 30 septembrie 2023 și un profit brut de 6,6 milioane euro, cu o marjă brută constantă, de 31%, potrivit informațiilor transmise BVB. 

Ca urmare a integrării pe verticală, veniturile grupului provin din activitatea IMPACT, SPATZIOO și RCTI. Astfel, 16,8 milioane de euro sunt generate de vânzarea a 110 unități, iar 4,7 milioane euro din închirierea spațiilor comerciale din GREENFIELD Plaza (Băneasa), administrarea și închirierea proprietăților dezvoltate de IMPACT, precum și din lucrări de construcții.

Cele mai multe unități vândute în primele nouă luni ale anului, respectiv unități pentru care s-a semnat contract de vânzare-cumpărare, s-au înregistrat în LUXURIA Residence (47%), urmate de BOREAL Plus (31%) și GREENFIELD Băneasa (22%). Prețurile medii de vânzare au avut o evoluție ascendentă în primele trei trimestre, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, crescând  cu 9% în GREENFIELD Băneasa, la 1.341 euro/mp și cu 5% în LUXURIA Residence, la 1.822 euro/mp.

Pe lângă unitățile vândute, la 30 septembrie 2023 IMPACT are încă 381 unități pre-vândute și rezervate, cu o valoare totală de 43,2 milioane euro. Dintre acestea, 85% sunt în GREENFIELD Băneasa, 8% în BOREAL Plus, 6% în GREENFIELD Copou și 1% în LUXURIA Residence. Până la sfârșitul anului viitor, 357 de unități cu o valoare de 40,4 milioane euro se vor transforma în venituri.

72% din totalul de 954 de locuințe finalizate în ultimii trei ani sunt contractate la 30 septembrie. În GREENFIELD Băneasa, proiectul emblematic al IMPACT, gradul de contractare al unităților finalizate este de 98%. În LUXURIA Residence, primul ansamblu rezidențial din țară certificat BREEAM Excellent, 83% din apartamente sunt contractate, în timp ce în BOREAL Plus, ansamblul rezidențial din Constanța dat în folosință în luna mai, locuințele sunt contractate în proporție de 32%.

„Anul acesta, LUXURIA Residence a avut cea mai bună performanță dintre toate proiectele noastre, fiind un proiect matur, pe un segment de piață caracterizat de stabilitate, rezilient la factori externi precum creșterea dobânzilor la credite ipotecare sau modificări fiscale și legislative. Drept urmare, vânzările în acest ansamblu au avut o evoluție pozitivă de la un trimestru la altul, în trimestrul al treilea cunoscând o creștere de  17% comparativ cu trimestrul anterior. Pe lângă apetitul investitorilor pentru acest proiect, datorită randamentelor investiționale atrăgătoare și a potențialului mare de apreciere a valorii în timp, anul acesta am remarcat un interes tot mai crescut din partea end-userilor, în special pentru apartamentele cu 4 camere, ce reprezintă un procent de 17% din totalul vânzărilor  proiectului în primele nouă luni. Toate semnalele indică o menținere a acestui trend și în perioada următoare”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

IMPACT deține un portofoliu valoros de terenuri în București, Constanța și Iași, de circa 71 ha, cu potențial de dezvoltare pentru încă 5 proiecte noi sustenabile, de dimensiuni mari, cu o valoare de piață estimată la peste 1,5 miliarde euro. Pentru unul dintre aceste proiecte, GREENFIELD Copou – Iași, proiect cu o valoare de piață estimată la peste 175 milioane euro, compania a obținut autorizația de construire în luna iulie. În același timp, IMPACT a făcut pași importanți în procesul de autorizare pentru ARIA Verdi, proiect cu o valoare de piață de peste 350 milioane euro, situat în zona Barbu Văcărescu din București, obținând certificatul de urbanism.

La data de 30 septembrie 2023, IMPACT are autorizație de construire pentru 2.693 de unități în București, Iași și Constanța, cu o valoare de piață estimată la 390 milioane de euro. Dintre acestea, 982 de locuințe se află în diferite stadii de construcție, în timp ce pentru alte 1.711 locuințe urmează a fi începută construcția.

În primele trei trimestre ale anului, marja EBITDA a crescut la 65%, atât datorită câștigurilor din reevaluare înregistrate la 30 septembrie 2023, cât și datorită optimizării cheltuielilor. Totodată, IMPACT și-a menținut o poziție constantă de lichiditate, cu 9,7 milioane euro în numerar și echivalente de numerar și gradul de îndatorare la 28%.

Cu o experiență de 32 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor S.A. este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acțiunile Impact Developer & Contractor S.A. („IMP”) sunt listate la categoria Premium a Bursei de Valori București. Societatea utilizează cele mai bune practici de guvernanță corporativă, transparență, responsabilitate şi comunicare cu investitorii, obținând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociația Română pentru Relația cu Investitorii. Misiunea Impact Developer & Contractor S.A. este de a dezvolta comunități, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără GREENFIELD Băneasa și LUXURIA Residence, acesta din urmă fiind primul proiect rezidențial din România cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, anul acesta Impact Developer & Contractor S.A. a finalizat în Constanța prima fază a proiectului rezidențial BOREAL Plus, proiect mixt format din vile și blocuri de apartamente și a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial GREENFIELD Copou, în Iași.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!