3.7 C
București
vineri, martie 21, 2025

Imobiliare – Mirabela Dumitrache: Proiectul Apă și Canal, cea mai mare investiție din Ilfov, se desfășoară în 20 de localități și este finanțat din fonduri nerambursabile – video – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Proiectul Apă și Canal este cel mai important pentru Ilfov, fiind cea mai mare investiție din județ, pe fonduri europene nerambursabile, a declarat Mirabela Dumitrache, purtător de cuvânt Consiliul Județean Ilfov, la ROMANIAN SUSTAINABILITY FORUM, ediția a IV-a, organizat de Financial Intelligence.

Potrivit acesteia, proiectul Apă și Canal din Ilfov, care oferă sustenabilitate în Ilfov, se desfășoară în 20 de localități.

Suma investițiilor se ridică la peste 2 miliarde de lei, dar mai există un proiect minor care cuprinde trei localități din Ilfov, cu o valoare de peste 500 de milioane lei.

Proiectul Apă și Canal este cel mai important pentru Ilfov, fiind cea mai mare investiție din județ, pe fonduri europene nerambursabile, a declarat Mirabela Dumitrache, purtător de cuvânt Consiliul Județean Ilfov, la ROMANIAN SUSTAINABILITY FORUM, ediția a IV-a, organizat de Financial Intelligence. 

Potrivit acesteia, proiectul Apă și Canal din Ilfov, care oferă sustenabilitate în Ilfov, se desfășoară în 20 de localități. Suma investițiilor se ridică la peste 2 miliarde de lei, dar mai există un proiect minor care cuprinde trei localități din Ilfov, cu o valoare de peste 500 de milioane lei.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, spune: “Este cel mai greu proiect pentru că vorbim de bani europeni, deconturile sunt foarte greu de realizat, sunt foarte multe hârtii de aprobat. Dar este și cel mai important proiect pe care îl avem. Banii europeni ne obligă și pe noi și pe cei care lucrează să fim extrem de atenți în ceea ce privește deconturile.

Lucrăm intens. Când am preluat mandatul la președinția Consiliului Județean Ilfov, gradul de realizare a lucrărilor efectuate era circa 2%, acum suntem la aproape 50%. Orașul Măgurele este un exemplu pozitiv, circa 95% din lucrări au fost deja efectuate.

Orice lucrare de canalizare vine de la sine cu un disconfort, dar ne străduim să închidem lucrările cât mai repede. Cândva, un constructor mi-a spus că nu există lucrări de canalizare wireless.

Pot să vă spun că merg și verific stadiul lucrărilor în toate localitățile, alături de autoritățile locale, alături de firmele cu care suntem în contract. Sigur că sunt și localități în care atât calitatea lucrărilor, cât și gradul de execuție lasă de dorit. De aceea, am decis să stabilim anumite sancțiuni pentru cei care nu își respectă termenele contractuale.

Avem ședințe săptămânale cu constructorii prin care îi punem să-și asume lucrări, termene de execuție și verificăm dacă se țin de cuvânt”.

Celor care vor să se mute în Ilfov, Hubert Thuma le trasmite că, în maxim doi ani de zile, vor avea în Ilfov toate condițiile pe care le au și într-un oraș mare, într-o metropolă: „Nu mă refer aici doar la condiții de apă și canal. Mai mult decât atât, investim foarte mult în spații verzi în Ilfov, în parcuri, pentru că te muți de la bloc, pleci dintr-un oraș mare într-un oraș mic sau într-o comună ca să ai acces la verdeață, la natură”.

Potrivit lui Hubert Thuma, sunt din ce în ce mai puțin ilfoveni care au toaletă în curte: „Școli nu mai avem în Ilfov cu toaletă în curte, mai sunt gospodării într-adevăr, în care oamenii au toaletă în curte, dar sunt din ce în ce mai puține și vor dispărea în curând”.

La rândul ei, Mirabela Dumitrache a spus: „Se lucrează intens în Ilfov pe toate planurile, mai ales pentru proiectul de apă și canal. Când vorbim de sustenabilitate, vorbim de rețelele de canalizare și apă potabilă, vorbim de măsurile pe care le anunță operatorul principal de apă în județul Ilfov, Apă-Canal. Mă refer inclusiv la măsurile de economisire, despre cum ar trebui să-i informăm pe oameni cu privire la economisirea de apă potabilă și cum să o folosească cu chibzuință  în gospodării atunci când udăm culturile.

Tot pe sustenabilitate, pot să amintesc că susținem un transport care să nu ne aducă foarte multă poluare. Spre finalul anului trecut au venit 33 de microbuze electrice pentru transportul elevilor din 31 de localități din județul Ilfov, sunt microbuze electrice aduse printr-un proiect finanțat prin PNRR. Toate vor fi în curând pe traseele din județul Ilfov. Vorbim despre un transport modern, sigur, eficient și bineînțeles care să nu polueze”.

Mirabela Dumitrache a mai amintit că în Ilfov se face educație civică:  „Avem inițiative pentru a planta, pentru a recicla, alături de comunitate. Practic, aducem comunitatea din Ilfov în teren și împădurim foarte multe suprafețe, foarte multe hectare, cu zeci de mii de puieți în vecinătatea localităților unde există spații”.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!