17.9 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Imobiliare – Nicușor Dan anunță referendum pentru cum sunt împărțiți banii între Primăria Generală și primăriile de sector. Solicitare și pentru candidații la președinție – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Parteneri: ACUE, Hidroelectrica 13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast 17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale.

Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis 25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare.

Actual și viitorul edil-șef al capitalei, Nicușor Dan, a declarat imediat după aflarea rezultatelor sondajelor la ieșirea de la urne, că va iniția un referendum cu privire la modul în care sunt împărțite fondurile publice între Primăria Capitalei șl celelate primării de sector.

”Cu aprobarea Consiliului General vom declanșa un referendum pentru cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector”, a spus Nicușor Dan.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

El a precizat ulterior că în București există o situație aburdă de 10 ani, având în vedere că Primăria Capitalei achită subvențile pentru transport, termie, spitale, teatre și nu mai rămîne cu bani de investiții.

”Este absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizații pentru zeci și sute de blocuri în București a căror legalitate nu le controlează nimeni, iar primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din București. Îmi asum responsabilitatea pentru rezolvarea traficului din București, dar cer bucureștenilor să îmi dea responsabilitatea pentru dezvoltarea urbană a acestui oraș”, a spus Primarul Capitalei

Primarul general al Capitalei le-a cerut și viitorilor candidați la prezidențiale să își clarifice până la alegeri poziția cu privire la legea urbanismului și cu privire la spațiile verzi.

„Parlamentul are în dezbatere două legi: Codul urbanismului și Legea spațiilor verzi urbane. Solicit candidaților la alegerile prezidențiale să se pronunțe în campania pentru alegerile prezidențiale pe chestiunile cele mai importante din aceste două legi și solicit partidelor parlamentare ca până la alegerile parlamentare să tranșăm aceste două legi. Numai așa vor fi în situația în care bucureștenii să poată gestiona ei înșiși, prin organele pe care le-au ales, situația spațiilor lor verzi și dezvoltarea lor urbană și aceste lucruri să nu fie făcute pe jocuri de culise deasupra intereselor bucureștenilor”, a spus edilul.

Nicușor Dan, primarul general în funcție al Capitalei, a obținut un nou mandat va edil-șef al Capitalei, conform rezultatelor sondajelor de la ieșirea de la urne.

Nicușor Dan câștigă Primăria Capitalei cu 45% din voturi, iar Gabriela Firea a obținut 24%, conform exit-poll-ului CURS-Avangarde, pe baza datelor culese până la ora 20.00.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!