9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Imobiliare – Piața imobiliară din Europa: În ce țări s-au scumpit locuințele și unde s-au ieftinit. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Prețurile locuințelor au urcat cu 0,4% în zona euro și cu 0,8% în UE, în primul trimestru din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Profit News TV va organiza, pe 11 iulie, Maratonul Imobiliar, ediția a II-a, la care vor fi prezenți cei mai importanți jucători de pe piața din România, reprezentanți ai autorităților, dezvoltatori, constructori, arhitecți, consultanți, finanțatori, furnizori de utilități, specialiști în dezvoltarea urbană, responsabili din administrația locală, centrală, brokeri, retaileri, evaluatori, experți financiari, arhitecți, operatori logistici.

De asemenea, prețurile la locuințe au urcat în ritm anual cu 3% în zona euro și cu 3,6% în UE, în trimestrul patru din 2022, informează Agerpres.

Prețurile locuințelor au urcat cu 0,4% în zona euro și cu 0,8% în UE, în primul trimestru din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

De asemenea, prețurile la locuințe au urcat în ritm anual cu 3% în zona euro și cu 3,6% în UE, în trimestrul patru din 2022, informează Agerpres.

În ce țări au scăzut prețurile locuințelor

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, șase au raportat scăderi ale prețurilor la locuințe, în primul trimestru din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022.

Este vorba despre Suedia (minus 6,9%), Germania (minus 6,8%), Danemarca (minus 6,2%), Finlanda (minus 5,1%), Luxemburg (minus 1,5%) și Țările de Jos (minus 0,1%).

La polul opus, cele mai mari creșteri au fost în Croația (14%), Lituania (13,1%), Bulgaria (9,5%), Estonia (9,2%), Slovacia (8,8%), Portugalia (8,7%), Ungaria (8,6%), Slovacia (7,6%), Malta (6,6%), Cipru și Letonia (ambele cu 6%), Polonia (5,8%), Irlanda (5,1%), Belgia (4,8%) și România (4,6%).

Comparativ cu trimestrul patru din 2022, prețurile la locuințe au scăzut cu 0,9% în zona euro și cu 0,7% în UE, în primul trimestru din 2023, 11 state membre raportând scăderi ale prețurilor la locuințe.

Cele mai mari creșteri pe piata imobiliară au fost în Danemarca (2,5%), Ungaria (2,2%), Croația și Cipru (ambele cu 2%), iar cel mai sever declin a fost în Luxemburg (minus 4,1%), Germania (minus 3,1%) și Finlanda (minus 1,8%). România a înregistrat o scădere de 0,4%, după un avans de 2,5% în trimestrul patru din 2022.

Spre deosebire de luna anterioară, prețurile locuințelor din România s-au menținut pe o traiectorie general ascendentă în luna mai.

Potrivit ultimelor date publicate de Imobiliare.ro, suma medie solicitată, la nivel național, de vânzătorii de apartamente (noi și vechi) a crescut ușor și anume cu 0,1% în luna mai, ajungând la un nivel de 1.427 euro pe metru pătrat util (față de 1.425 de euro pe metru pătrat util la finele lui aprilie). Evoluții negative au fost înregistrate doar în București și Iași.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!