FacebookTwitterLinkedIn

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, a decis să se alăture inițiativei pe tema acordului voluntar privind reducerea prețului laptelui de consum, ce urmează să se aplice de la 1 mai.

„Compania a decis să se alăture inițiativei, considerând-o benefică pentru clienții finali, și urmează a agrea cu retailerii implementarea acestui acord voluntar.  Compania rămâne deschisă discuțiilor cu autoritățile pentru a identifica cele mai bune soluții în interesul consumatorilor români și pentru susținerea fermierilor și a pieței laptelui”, se arată într-un comunicat al producătorului de lactate.

Acordul voluntar între retaileri și procesatori pentru reducerea prețului pentru laptele de consum a fost convenit pentru o perioadă de șase luni și urmează să se aplice de la 1 mai.

Potrivit Consiliului Concurenței, reducerea de minimum 20% a prețului la raft se va aplica laptelui de proveniență românească care costă în prezent peste 7 lei/litru și se va împărți între retaileri (minimum 10%) și procesatori (minimum 10%).

Conform celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică, în luna martie a acestui an, laptele costa cu 30% mai mult decât în martie 2022 și cu aproape 4% peste nivelul de la finalului anului trecut.

Brandul de lactate Olympus face parte din grupul Hellenic Dairies. Grupul are peste zece ani de prezență la raft pe piața românească. Compania deține pe piața din România Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, județul Brașov. Aceasta a fost inaugurată în anul 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor.

Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operațiuni în 47 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deține cinci fabrici în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi, băuturi vegetale și sucuri naturale, o fabrică de apă minerală naturală, în Halkidiki, și o fabrică de băuturi răcoritoare, în Trikala.