25.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Imobiliare – RE/MAX România: 2023 a fost un an turbulent. România rămâne o piață ieftină în UE, cu un potențial de creștere semnificativ mai mare decât cele din vestul Europei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

RE/MAX România a înregistrat anul trecut comisioane în valoare de 12 milioane euro și circa 10.000 de tranzacții la nivel național.

Până la finele anului curent, compania are în plan să ajungă la un volum de comisioane încasate de circa 15 milioane euro, peste 70 de birouri la nivel național și 870 de agenți imobiliari.

Birourile RE/MAX România au înregistrat tranzacții în valoare totală de 281 milioane euro, aproximativ 82% fiind intermedieri pe segmentul rezidențial, 8% terenuri, 8% spații comerciale & office și 2% industrial.

RE/MAX România a înregistrat anul trecut comisioane în valoare de 12 milioane euro și circa 10.000 de tranzacții la nivel național.

Până la finele anului curent, compania are în plan să ajungă la un volum de comisioane încasate de circa 15 milioane euro, peste 70 de birouri la nivel național și 870 de agenți imobiliari.

Birourile RE/MAX România au înregistrat tranzacții în valoare totală de 281 milioane euro, aproximativ 82% fiind intermedieri pe segmentul rezidențial, 8% terenuri, 8% spații comerciale & office și 2% industrial. Din totalul de intermedieri efectuate, cca. 86% au fost vânzări și 14% închirieri.

Raportat la numărul de tranzacții, în topul orașelor s-au regăsit București, Brașov și Oradea. Tot în Capitală se regăsesc și cele mai scumpe proprietăți tranzacționate de agenții RE/MAX anul trecut, respectiv o clădire de birouri în valoare de 3,45 milioane euro, un spațiu industrial de 2,8 milioane euro și un teren la prețul de 2,15 milioane euro.

„2023 a fost un an turbulent, cu inflație și constrângeri pe zona de creditare, cu o piață care inițial a stagnat, apoi s-a apreciat, în a doua jumătate de an”, spune Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România „Totodată, 2024 va fi un an bun pentru imobiliarele din România, care rămâne în continuare o piață ieftină în Uniunea Europeană, cu un potențial de creștere semnificativ mai mare decât piețele din vestul Europei”, adaugă acesta.

La nivel de piață, reprezentanții companiei estimează că piața imobiliară își va continua aprecierea, mai ales în sezonul de vară. Aceștia preconizează o scădere a dobânzilor la creditare, precum și o creștere a prețurilor  –  ca urmare a unei cereri crescute de unități noi, în paralel cu încetinirea ritmului de dezvoltare a stocului, la nivelul anului trecut. Totodată, se subliniază faptul că investițiile în infrastructură, realizate în foarte multe orașe, vor genereaza zone cu oportunități de investiții, unde prețurile pot crește peste medie.

În România, RE/MAX este cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de  agenți imobiliari, având, în prezent, peste 60 de francize și peste 700 de membri. Compania, înființată în 1973 în Denver, are astăzi peste 140.000 de agenți afiliați, în 8.300 de birouri, aflate în peste 110 de țări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 40 de țări, cu peste 2200 birouri și 30.000 de agenți, continuând să se extindă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!