FacebookTwitterLinkedIn

Compania imobiliară RE/MAX România a înregistrat anul trecut comisioane în valoare de 12 milioane de euro și peste 10.000 de tranzacții la nivel național. 

Până la finele anului curent, compania are în plan să ajungă la un volum de comisioane încasate de cca. 15 milioane de euro, peste 70 de birouri la nivel național și 870 de agenți imobiliari.

Potrivit datelor centralizate, birourile RE/MAX România au înregistrat anul trecut tranzacții în valoare totală de 281 milioane de euro, aproximativ 82% fiind intermedieri pe segmentul rezidențial, 8% terenuri, 8% spații comerciale & office și 2% industrial. Din totalul de intermedieri efectuate, cca. 86% au fost vânzări și 14% închirieri. 

Raportat la numărul de tranzacții, în topul orașelor s-au regăsit București, Brașov și Oradea. În Capitală se regăsesc și cele mai scumpe proprietăți tranzacționate de agenții RE/MAX anul trecut: o clădire de birouri în valoare de 3,45 milioane de euro, un spațiu industrial de 2,8 milioane de euro și un teren la prețul de 2,15 milioane de euro.

Pentru anul acesta, RE/MAX România țintește atingerea unui volum de comisioane de cca. 15 milioane de euro, respectiv peste 70 de birouri și 870 de consultanți imobiliari. 

„2024 va fi un an bun pentru imobiliarele din România, care rămâne în continuare o piață ieftină în Uniunea Europeană, cu un potențial de creștere semnificativ mai mare decât piețele din vestul Europei”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România. 

Reprezentanții companiei estimează că piața imobiliară își va continua aprecierea, mai ales în sezonul de vară. Aceștia preconizează o scădere a dobânzilor la creditare, precum și o creștere a prețurilor, ca urmare a unei cereri crescute de unități noi, în paralel cu încetinirea ritmului de dezvoltare a stocului, la nivelul anului trecut.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.