15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Imobiliare – Soluția de 967 miliarde de dolari a Chinei pentru criza imobiliară: Statul ar putea cumpăra milioane de case nevândute – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Autoritățile chineze analizează o propunere conform căreia autoritățile locale din întreaga țară ar cumpăra milioane de locuințe nevândute, în ceea ce ar urma să fie una dintre cele mai ambițioase tentative de a salva o piață imobiliară în criză...

Potrivit surselor, companiilor deținute de entitățile publice locale ar urma să li se ceară să ajute la achiziționarea de locuințe nevândute de la dezvoltatorii imobiliari în criză, la prețuri mult reduse, utilizând împrumuturi oferite de băncile de stat.

Vânzările de locuințe noi în China s-au prăbușit cu 47% în primele patru luni ale acestui an iar stocul de locuințe nevândute se menține la cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani, ceea ce agravează o încetinire economică ce amenință să aducă cinci milioane de oameni în șomaj sau să cu venituri reduse...

Autoritățile chineze analizează o propunere conform căreia autoritățile locale din întreaga țară ar cumpăra milioane de locuințe nevândute, în ceea ce ar urma să fie una dintre cele mai ambițioase tentative de a salva o piață imobiliară în criză, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Consiliul de Stat încearcă în prezent să obțină reacții din partea mai multor provincii și entități guvernamentale cu privire la planul său preliminar, au dezvăluit sursele care au dorit să își păstreze anonimatul. Chiar dacă China a testat deja mai multe programe pilot pentru a reduce stocul în exces de locuințe nevândute, planul discutat în prezent ar urma să fie unul cu o amploare mult mai mare, potrivit Agerpres.

Potrivit surselor, companiilor deținute de entitățile publice locale ar urma să li se ceară să ajute la achiziționarea de locuințe nevândute de la dezvoltatorii imobiliari în criză, la prețuri mult reduse, utilizând împrumuturi oferite de băncile de stat. Ulterior, multe din aceste proprietăți ar urma să fie convertite în locuințe accesibile.

Sursele au precizat însă că oficialii chinezi dezbat încă detaliile și fezabilitatea acestui plan existând posibilitatea să treacă mai multe luni până când va fi finalizat, aceasta dacă liderii de la Beijing vor decide să meargă mai departe.

Dacă autoritățile chineze vor decide să avanseze, programul ar reprezenta o nouă fază în campania Guvernului de la Beijing de a rezolva cea mai importantă frână la adresa celei de-a doua mari economii a lumii. Vânzările de locuințe noi în China s-au prăbușit cu 47% în primele patru luni ale acestui an iar stocul de locuințe nevândute se menține la cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani, ceea ce agravează o încetinire economică ce amenință să aducă cinci milioane de oameni în șomaj sau să cu venituri reduse.

Investitorii așteptau detalii cu privire la pasul următor al Guvernului după ce, la data de 30 aprilie, Partidul Comunist Chinez a promis că va analiza noi abordări pentru a rezolva criza din sectorul imobiliar. La rândul său, Biroul politic al Partidului Comunist Chinez a anunțat că țara analizează modalități prin care poate fi redus stocul actual de locuințe nevândute.

Deși achiziția de către stat a apartamentelor nevândute nu este o noutate pentru oficialii de la Beijing, majoritatea inițiativelor de până acum, care au avut o amploare limitată, nu a avut succesul scontat. La începutul lui 2023, Banca centrală a Chinei a pus la dispoziția instituțiilor financiare suma de 100 de miliarde de yuani (13,8 miliarde de dolari) printr-o facilitate de credit specializată. Banii erau destinați să ajute opt orașe cu un program pilot vizând achiziționarea de proprietăți imobiliare nevândute care urmau să fie utilizate de autoritățile locale pentru închiriere în regim subvenționat. Cu toate acestea, cele mai recente date ale Băncii centrale a Chinei arată că până în luna martie a acestui an au fost accesate doar două miliarde de yuani în cadrul programului, ceea ce sugerează că există foarte multă prudență în rândul băncilor și autorităților locale din China.

Datele oficiale arată că stocul de locuințe nevândute a urcat anul trecut până la 334 milioane metri pătrați, cel mai ridicat nivel de după 2016. Analiștii de la Tianfeng Securities au calculat că ar costa cel puțin 7.000 de miliarde de yuani (967 miliarde de dolari) sau 78% din deficitul bugetar al Chinei în acest an pentru ca Guvernul de la Beijing să absoarbă stocul de locuințe nevândute în decurs de 18 luni.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!