FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul autohton de borduri și pavele Symmetrica mizează pe o creștere a amprentei sale pe segmentul rezidențial, odată cu diversificarea portofoliului și lansarea de noi colecții. Compania vede o creștere cu 50% a vânzărilor pe această categorie, până la finalul anului 2024. 

„Până în acest moment, vânzările companiei pe segmentul rezidențial – fie că vorbim despre ansambluri de locuințe sau proiecte private – însumau cca. 30% din total. Odată cu lansarea de noi produse de design vizăm creșterea ponderii la cca. 45% până la finalul lui 2024”, susține Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.

El adaugă că, dacă în trecut pentru clienții rezidențiali cel mai important criteriu era prețul, în prezent, accentul este tot mai des pus pe „design, culori și calitatea produselor.” 

Symmetrica a dat startul, în această vară, unei noi unități de producție, în urma unei investiții de 7 milioane de euro. Noua fabrică, amplasată în localitatea Ovidiu din județul Constanța, este cea de-a noua din cadrul companiei și prima din această regiune a țării.

Aici vor fi fabricate pavaje, borduri, elemente de grădină, zidărie, în total peste 100.000 de unități/lună. Cu noua fabrică din județul Constanța, Symmetrica ajunge la un total de nouă unități producătoare în România, celelalte opt fabrici fiind amplasate în Vereşti – Suceava, Podul Iloaiei – Iași, Bolintin Vale – Ilfov, Prejmer – Brașov, Cociu – Bistrița Năsăud, Mărășești – Vrancea, Zimandu Nou – Arad și Solca – Suceava.