2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Retail – Afacerile traderului de îngrăşăminte şi cereale Belor România au crescut cu 13,3% în 2022, ajungând la 459,8 mil. lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Afacerile traderului de îngrăşăminte şi cereale Belor România au crescut cu 13,3% în 2022, ajungând la 459,8 mil.

Belor România Societate pe Acţiuni, cu sediul în Galaţi, parte a grupului german Belor Eurofert GmbH a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 459,8 mil.

euro), în creştere cu 13,3% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 405,9 mil.

Belor România Societate pe Acţiuni, cu sediul în Galaţi, parte a grupului german Belor Eurofert GmbH a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 459,8 mil. lei (93,2 mil. euro), în creştere cu 13,3% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 405,9 mil. lei (82,5 mil. euro), conform datelor de la Ministerul Finanţelor. Belor a finalizat anul 2022 cu un profit net de 26 mil. lei (5,2 mil. euro), mai mare cu 31,2% faţă de 2021, când traderul de îngrăşăminte şi cereale a obţinut un câştig net de 19,8 mil. lei (4 mil. euro), potrivit datelor publice. Compania a ajuns în 2022 la un număr mediu de 20 angajaţi. Belor România Societate pe Acţiuni se ocupă cu distribuirea îngrăşămintelor din import, comercializarea şi exportarea de cereale, seminţe oleaginoase şi furaje. În portofoliul de îngrăşăminte al grupului Belor, majoritatea produselor au la bază azot (uree, sulfat de amoniu, azotat de amoniu, nitrocalcar). Pentru România, îngrăşămintele sunt aduse din ţări situate în bazinul Mării Negre (Georgia, Turcia), ţări din bazinul Marii Mediterane şi al oceanului Atlantic (Grecia, Egipt, Maroc) şi ţări din bazinul Dunării (Croaţia, Slovacia, Serbia), potrivit unor informaţii furnizate anterior de reprezentanţii companiei.

Cerealele exportate de compania locală provin din zonele de est şi sud-est, dar şi o parte din zonele sud, respectiv vest, ale ţării. Principala ţară pentru exportul cerealelor româneşti este Turcia, urmată de Egipt. Compania exportă cereale şi către alte ţări mai îndepărtate din Asia, prin intermediul containerelor. La nivel local, compania operează 52% din îngrăşăminte prin portul Constanţa, iar 42% din volume le operează în porturile fluviale din Galaţi, Brăila, Olteniţa, Giurgiu, Bechet şi Drobeta Turnu Severin, în timp ce 6% din volume sunt derulate prin depozitele din Călăraşi, Dragalina şi Vădeni. Belor deţine în România o flotă de barje cu o capacitate de 10.000 de tone, utilizate ca unităţi de stocare pentru îngrăşăminte şi cereale, dar şi o linie tehnologică modernă de tratare îngrăşăminte, potrivit unor informaţii anterioare. Pe piaţa locală, compania Belor România Societate pe Acţiuni a apărut în 2015, fiind parte a grupului german Belor Eurofert GmbH. Grupul Belor Eurofert, înfiinţat în 2001 în Bamberg, Germania, are în prezent operaţiuni în Germania, Franţa, Italia, Finlanda, Suedia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Bulgaria şi România.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!