21.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Imobiliare – VIDEO A fost lansată cea mai mare imprimantă 3D din lume, capabilă să ridice o casă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O imprimantă 3D gigantică, suficient de mare pentru a face o casă, a fost inaugurată la Universitatea din Maine, scrie BBC.

Universitatea spune că și-a depășit propriul record pentru cea mai mare imprimantă 3D cu polimeri din lume, noua imprimantă fiind de patru ori mai mare decât cea anterioară, arată G4Media.

Fabrica Viitorului 1.0 (Factory of the Future – FoF 1.0) poate imprima obiecte cu o lungime de 29 de metri – aproximativ cât o balenă albastră.

O imprimantă 3D gigantică, suficient de mare pentru a face o casă, a fost inaugurată la Universitatea din Maine, scrie BBC.

Evenimente

25 aprilie – MedikaTV – Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai – Maratonul Fondurilor Europene
27 mai – Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) – Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Universitatea spune că și-a depășit propriul record pentru cea mai mare imprimantă 3D cu polimeri din lume, noua imprimantă fiind de patru ori mai mare decât cea anterioară, arată G4Media.

Fabrica Viitorului 1.0 (Factory of the Future – FoF 1.0) poate imprima obiecte cu o lungime de 29 de metri – aproximativ cât o balenă albastră.

Dar experții spun că, în ciuda acestei inovații, cei mai mulți dintre noi vor continua să trăiască în case făcute din cărămizi și ciment.

Imprimantele 3D de mari dimensiuni, cum ar fi cea prezentată în Maine, vor fi folosite mai degrabă pentru a fabrica părți de case decât case întregi, spune Dr. Eujin Pei, expert în fabricarea aditivă la Universitatea Brunel.

El spune că acestea pot fi folosite pentru restaurarea istorică, „nu pentru a imprima o casă, ci uneori pentru a imprima părți decorative sau, uneori, pentru a restaura unele părți”.

Acestea ar putea deveni utile după dezastre naturale pentru a fabrica părți ale clădirilor distruse, a declarat el pentru BBC.

Universitatea din Maine spune că speră ca imprimanta să poată fi folosită pentru a fabrica locuințe la prețuri accesibile, precum și poduri, bărci și turbine eoliene.

Aceasta poate imprima până la 227 kg de material pe oră.

În timp ce imprimantele 3D imprimă adesea folosind plastic, universitatea speră să includă materiale mai sustenabile și să acorde prioritate polimerilor reciclați.

Maine găzduiește, de asemenea, păduri mari – și se speră să se folosească lemnul rezidual de la fabricile de cherestea ca material pentru a alimenta imprimanta.

„Dezavantajul este că aceste tipuri de materiale nu sunt atât de durabile”, spune Dr. Pei.

Lemnul „nu este atât de robust, dar este mai prietenos cu mediul”, spune el.

Procesul de imprimare 3D economisește timp și deșeuri prin utilizarea doar a materialelor necesare, dar există totuși unele efecte asupra mediului.

„Uneori, materialele utilizate nu pot fi reciclate în totalitate din cauza contaminării” în procesul de producție, adaugă Dr. Pei.

Cu toate acestea, deoarece produsele sunt proiectate mai întâi pe calculator, eficiența energetică a acestora poate fi calculată în prealabil – și pot fi tipărite într-un mod care necesită mai puțin timp.

„Există cu siguranță economii de costuri în ceea ce privește eficiența energetică [și] eficiența resurselor”, declară Dr. Pei.

Finanțată în parte de armata americană, imprimanta gigantică din Maine folosește „senzori, calculatoare de înaltă performanță și inteligență artificială” pentru a ajuta la fabricarea de produse de mari dimensiuni, a declarat Habib Dagher, care conduce Centrul de Structuri și Compozite Avansate al universității.

Predecesoarea FoF 1.0 a putut construi o căsuță, dar se speră ca abilitățile sporite ale FoF 1.0 să ajute la rezolvarea problemei lipsei de locuințe din Maine.

Universitatea spune că cele două imprimante pot lucra împreună și la fabricarea aceluiași obiect.

Se speră de mult timp că imprimarea 3D va transforma producția, atât la scară mare, cât și la scară mică.

Aceasta a fost utilizată într-o gamă largă de domenii, de la rachete spațiale la celule umane și păpuși.

Dar are și o latură întunecată – infractorii folosind această tehnologie pentru a fabrica arme.

Anul trecut, în ceea ce s-a considerat a fi primul caz de acest gen din Regatul Unit, doi bărbați au fost închiși pentru că au fabricat mitraliere cu ajutorul unei imprimante 3D.

Ulterior, în 2023, un bărbat din Birmingham a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a fabricat puști de asalt printate 3D.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!