FacebookTwitterLinkedIn

În fața unui context economic incert, piața HoReCa ar putea fi destabilizată puternic în 2024, iar pentru a rezista și pentru a continua să se dezvolte, businessurile vor trebui să depășească noi bariere de investiție.

Ana Savin, proprietar Hotel Bordeaux și al restaurantului de nice-dining Stage,  este de părere că anul acesta, puterea pe piața HoReCa va fi deținută de antreprenorii vizionari care investesc în personal, folosesc alimente de calitate și au proceduri clare în strategia de business.

„Piața HoReCa va da un examen serios în 2024, de trecere la următorul nivel de calitate în toate aspectele afacerii – de la alimente, servicii, igienizare până la angajați, în care este nevoie de investiții considerabile pentru atragerea și păstrarea lor. Nu mai este suficient ca angajații doar să prepare mâncarea și să servească clienții, ci este esențial să aibă un rol activ în satisfacerea și fidelizarea clienților, indiferent de poziționarea restaurantului. Românii așteaptă calitate, chiar dacă localul este unul exclusivist sau nu. Românii, când merg la restaurant, vor să trăiască o experiență desăvârșită”, explică Ana Savin, proprietar Hotel Bordeaux și al restaurantului de nice-dining Stage.

În opinia acesteia, pentru un succes durabil, afacerile vor trebui să adopte proceduri clare pentru fiecare segment. De asemenea, un aspect important în dezvoltarea unui business va fi menținerea personalului de calitate.

„Proprietarii de restaurante și hoteluri care își doresc să iasă în evidență într-un mod pozitiv vor aloca resurse suficiente pentru campanii de recrutare consistente, fidelizare și securizare a angajaților existenți. O echipă motivată și dedicată contribuie semnificativ la experiența clienților și, în definitiv, la succesul restaurantului”, susține antreprenoarea.

Ca trend nou în piața HoReCa va fi accentul pe experiențe exclusiviste și în orașe mici.

„Știm că București, Cluj, Constanța, Iași și Timișoara sunt orașe etalon din perspectiva experiențelor exclusiviste oferite clienților, însă piața HoReCa este constrânsă să se îmbunătățească și vor apărea localuri ce vor inova și vor adapta concepte noi. Galați, de exemplu, se remarcă tot mai mult pe acest segment, fiind un interes tot mai mare din partea locuitorilor pentru experiențe culinare remarcabile. În anul 2024, anticipăm, așadar, că piața HoReCa va cunoaște o consolidare semnificativă, devenind mai puternică și mai solidă ca niciodată și asta pentru că antreprenorii din industrie adoptă strategii inovatoare și orientate către calitate, transformând HoReCa într-un sector robust și rezistent”, conchide Ana Savin.  

Deschis în anul 2015, Hotel Bordeaux este una dintre cele mai importante unități de cazare din Galați, în special pe segmentul business. Până în prezent, hotelul a înregistrat aproape 3.000 de oaspeți din România și străinătate.