Armata SUA a încheiat un contract cu Raytheon Technologies pentru sisteme de apărare împotriva dronelor.
Contractul în valoare de 237 de milioane de dolari a fost încheiat pentru senzori de frecvenţă radio în bandă Ku (KuRFS) şi efectori Coyote care să detecteze şi să protejeze împotriva vehiculelor aeriene fără pilot, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
„Contractul include o combinaţie de sisteme fixe şi mobile, precum şi o anumită cantitate de efectori care vor avea rol de susţinere a operaţiunilor Centrului de Comandă al Armatei SUA. Ca parte a Sistemului American Integrat de Apărare împotriva vehiculelor aeriene de mici dimensiuni cu zbor jos şi cu viteză mică, operate fără pilot (LIDS), KuRFS este capabil să asigure omnidirecţional detecţia ameninţărilor, în vreme ce efectorii Coyote, care au un cost accesibil, neutralizează drone”, se precizează în comunicat.
Potrivit reprezentanților companiei, radarul cu ţintire de precizie KuRFS şi radarul cu senzori mobili Ku720 oferă detecţie continuă, identificare şi urmărire a ameninţărilor aeropurtate. Coyote Block 2 neutralizează drone individuale şi grupuri de drone de diferite dimensiuni şi manevrabilităţi, la altitudini mai înalte şi pe raze de acţiune mai lungi decât alte sisteme similare.
„Radarul KuRFS şi efectorii Coyote detectează eficient şi neutralizează sistemele aeriene fără pilot, o ameninţare globală din ce în ce mai mare”, a spus Tom Laliberty, preşedintele diviziei Land Warfare & Air Defense de la Raytheon Technologies.
Sistemul LIDS destinat Armatei SUA integrează KuRFS şi familia de efectori Coyote în Sistemul de Comandă şi Control al Apărării Antiaeriene (FAADC2 – abreviere în limba engleză americană) de la Northrop Gruman, precum şi în sistemul combatant electronic de la Syracuse Research Corporation. Împreună, acestea creează un sistem multi-misiune fix, relocabil sau mobil, care oferă o soluţie completă de apărare cu rază extinsă de acţiune.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).