FacebookTwitterLinkedIn

Artemis România, componenta de real estate a grupului elvețian Artemis Holding, a finalizat un proiect industrial de 10.000 mp pentru clientul Mondo Style, producător de ferestre și uși din Timișoara. 

“Mă bucur să anunț finalizarea proiectului industrial de ultimă generație al Artemis România: 10.000 mp construiți pentru producție”, a declarat Adriana Cioca, managing director la Artemis România pe Linkedin. Ea precizează că clădirea a fost închiriată cu efect imediat de compania chiriașă Mondo Style și a fost realizată cu ajutorul constructorului SSAB AG.

Artemis România deține în proprietate peste 170 ha de terenuri, localizate strategic în jurul orașului Timișoara, cu scopul de a dezvolta parcuri industriale sustenabile. Portofoliul său cuprinde mai multe proprie­tăţi logistice în România, dintre care și Parcul Industrial Sânandrei, amplasat la 7 km de Timișoara. Acesta are o suprafață de 10,5 ha și clădiri existente de aproximativ 30.000 mp. Investiția în clădirea dedicată Mondo Style s-a ridicat la 10 milioane de euro, iar construcția a început în toamna anului trecut. 

Pe lângă Parcul Industrial Sânandrei, Artemis mai deține un teren de 103 ha în localitatea Giarmata, la 800 metri de autostradă, unde va construi Parcul Industrial Giarmata. Compania are un PUZ valabil pentru dezvoltare industrială sau comercială. 

Alte 8 hectare din apropierea Aeroportului Timișoara sunt destinate unui alt parc industrial, unde se poate dezvolta o zonă de servicii necesare transportului aerian. “Parcul industrial va avea acces supravegheat, parcelele fiind integrate în incinta aeroportului”, se spune în prezentarea companiei. 

În localitatea Dudeștii Noi, compania are în proprietate 25 ha pentru un alt parc industrial, iar în Timișoara a achiziționat un teren pentru dezvoltarea unui proiect rezidențial, în proximitatea complexului studențesc.