FacebookTwitterLinkedIn

Fabrica de ambalaje biodegradabile Exonia a finalizat tranzacția de preluare a activelor imobiliare ale fostului combinat de panificație ieșean, administrat anterior de Vel Pitar și deținut de VP Terenuri, parte a fondului american de investiții Broadhurst NHC Capital.

“Noua achiziţie va permite grupului Exonia să transforme cel mai mare combinat de panificație din nord-estul României, în probabil cea mai mare fabrică de ambalaje biodegradabile din hârtie din Europa de Est”, arată reprezentanții companiei, fără a comunica valoarea tranzacției.

Activele cuprind platforma industrială de aproape 30.000 mp și hale industriale de mari dimensiuni ce însumează peste 7.000 mp, aflate chiar în vecinătatea fabricii Exonia din Iași. Aceasta va avea la dispoziție cumulat aproape un hectar de hale amplasate pe aproximativ 5 hectare de platforme, utilizate pentru activități de depozitare și logistică.

Prin această investiție, grupul vizează extinderea prezenței pe pieţele din Uniunea Europeană, SUA şi Orientul Mijlociu, folosind autostrada care va lega Iașiul de Europa de Vest, dar şi portul Constanţa.

”Noile spații de producție extrem de generoase, în care vor fi montate în primul semestru al anului următor linii tehnologice de ultimă generație aflate în faza finală a producției lor în Germania, vor oferi afacerilor Exonia impulsul și resursele necesare pentru susținerea planului de  dezvoltare strategică elaborat în prima parte a anului 2022”, explică Tiberiu Stoian, fondatorul grupului Exonia. 

Grupul Exonia, fondat în anii 2000, este controlat de omul de afaceri Tiberiu Stoian (90%), alături de soția sa Nadia (10%) și include, pe lângă producătorul de ambalaje din hârtie, și investiții în producția și distribuția de ambalaje din polimeri, IT și imobiliare și agricultură în România și SUA.