FacebookTwitterLinkedIn

Grupul elvețian Artemis, cu activități în dezvoltare imobilliară în zona industrială, a finalizat o nouă investiție de 10 milioane de euro în cea de-a patra clădire din cadrul Parcului Industrial Artemis din localitatea Sânandrei, județul Timiș

Chiriașul noii clădiri, producătorul de ferestre și uși Mondo Style, va produce sisteme de PVC și aluminiu în noua unitate de producție, care are o suprafață de 10.000 mp.

„Cu noua investiție de peste 10 milioane de euro, investițiile totale ale grupului Artemis în România se ridică la peste 70 de milioane de euro în ultimii 10 ani”, a declarat Dr. Adriana Cioca, Managing Director al Artemis Group România.

Odată cu această investiție, Mondo Style devine cea mai mare fabrică de ferestre din Banat. Potrivit lui Emanuel Popa, co-proprietar al Mondo Group, compania este în proces de recrutare de personal, ce va atinge în viitor obiectivul de 250 de persoane în producție, distribuite pe trei schimburi. „Locația parcului Artemis ne ajută foarte mult, deoarece 70% din producția noastră se duce către export”, a declarat Emanuel Popa.

Din cadrul Mondo Group mai face parte și compania Mondo Plast (importator și distribuitor de echipamente pentru telecomunicații), care de asemenea și-a relocat activitatea într-un alt spațiu din cadrul Parcului Industrial Artemis, pe o suprafață de 2.500 mp.

Parcul Industrial Artemis se află la 7 km de centrul orașului Timișoara, la intersecția cu viitorul drum expres, aflat în construcție, care va face legătura directă între România și Europa de Vest. Compania proprietară intenționează să extindă parcul și are în plan pregătirea următoarei faze de dezvoltare industrială. Printre chiriașii parcului se mai află Pronat, Mondo Plast, Stada, Mobilier 1, Banat Fresh, Piping Logistic, Kotar și Stada. 

Artemis Real Estate este prezent pe piața din România de 15 ani, cu investiții în peste 170 ha de teren situate în vestul țării, orientate pe dezvoltări industriale. Artemis este și coproprietar în proiectul Banat Business Park, de 40 ha.

Grupul elvețian Artemis Holding, cu sediul în Elveția, deține Franke, Artemis Real Estate, Artemis Asset Manangement și Feintool. Grupul Artemis numără 11.000 de angajați la nivel global și a avut vânzări consolidate în 2022 de 3,6 miliarde de franci elvețieni.