FacebookTwitterLinkedIn

Hirschmann Automotive a inaugurat, la Sânpaul, o nouă hală de producție edificată în mai puțin de 14 luni de la inaugurarea precedentei unități de producție, operațională din toamna anului trecut. 

“Amprenta la sol a acestei hale este de 2.800 mp și este una dintre cele mai moderne hale de producție din grupul nostru”, a spus Paul Ilea, Managing Director Administrativ, Hirschmann Automotive, citat de Transilvania Business.

“Din punct de vedere financiar, această locație ne va aduce în viitor o creștere a cifrei de afaceri cu 27%, ceea ce ne întărește mai ales poziția pe plan local într-un top al companiilor”, a mai subliniat Paul Ilea.

Companie cu sediul în Austria, Hirschmann Automotive deține, pe lângă România, unități de producție în Cehia, Germania, Maroc, China și Mexic, cu un total de 7.500 de angajați. Doar în ultimul an, Hirschmann Automotive a derulat investiții în cuantum de 90 de milioane de euro, reprezentând 17% din cifra de afaceri globală a grupului.

În România, în 2007 a fost deschisă prima fabrică Hirschmann Automotive în județul Mureș. Cifra de afaceri a companiei cu 2.750 de angajați, anul trecut, a fost de 147 milioane de euro. În ce privește producția, s-a început cu o capacitate de 4.000 de mp, după care au urmat extinderi de până la 35.000 mp.

În noua hală de producție, funcțională începând din luna septembrie, urmează dotarea cu tehnologii: 9 linii de producție unde vor lucra peste 350 angajați la produse dedicate aplicațiilor de tensiune înaltă pentru automobile electrice.

Pentru 2024, planurile echipei Hirschmann Automotive TM prevăd investiții de 5 milioane de euro într-un sistem fotovoltaic care va asigura 60% din necesarul de energie electrică al fabricii. Un alt proiect al companiei este dezvoltarea TechCenter în centrul Municipiului Târgu Mureș, unde vor lucra 80 de angajați.