FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul de hârtie igienică și pentru uz casnic Pehart extinde la 78 de milioane de euro creditul sindicalizat obținut în urmă cu doi ani. Fondurile vor susține investițiile în eficientizarea energetică a echipamentelor, soluții pentru energie verde și dezvoltarea de noi capacități de producție și vor contribui la planul de creștere a exporturilor.

În 2023, Pehart Grup intenționează să investească în aceste trei direcții aproximativ 20 de milioane de euro.

„Am decis să intensificăm eforturile în direcția optimizării tuturor mașinilor de producție pentru reducerea consumului de energie, iar în paralel cu aceasta ne dorim o dezvoltare a capacităților de producție, pentru că vrem să obținem o creștere a volumului exporturilor. Extinderea creditului sindicalizat înseamnă investiții în dezvoltarea capacității de producție, în diversificarea produselor din portofoliu și într-un viitor verde, singurul care oferă perspectiva unei vieți sustenabile pentru noi toți”, spune Gabriel Stanciu, general manager al Pehart Grup.

Linia de creditare obținută în 2020, de 51 milioane de euro, a a fost susținută de Banca Comercială Română în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentație, Agent de Facilitate și Garanții alături de ING BANK NV Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA și OTP Bank România SA, în calitate de aranjori principali mandatați.

Pentru extinderea actuală a liniei de creditare, Pehart păstrează structura aceluiași sindicat de bănci, coordonat și acum tot de BCR, însă la creșterile de expunere participă de data aceasta BCR, ING și Raiffeisen.

În afara creșterii volumului exporturilor și a consolidării brandurilor la nivel internațional, Pehart vizează consolidarea poziției de lider în producția de hârtie tissue din România în zona de retail în ce privește brandurile sale, dar și mărcile proprii ale marilor retaileri pentru care compania este producător.

De asemenea, Pehart are în plan dezvoltarea segmentului de produse Away-from-Home (destinate uzului HoReCa, pentru clădiri de birouri sau fabrici), dar și să investească în creșterea brandurilor sale, Pufina și Alint.

Totodată, compania vizează creșterea celui mai cunoscut brand al său, Pufina, și la nivel internațional.

Lansarea unei game de hârtie igienică umedă reprezintă un alt segment în care compania românească va investi în perioada imediat următoare.

În prezent, compania Pehart funcționează cu două fabrici, la Sebeș și Dej și produce 100.000 tone de hârtie tissue anual și are o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone.

Compania vinde în România 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic și industrial, iar restul merge la export.