FacebookTwitterLinkedIn

Producţia industrială (serie brută) a crescut în luna mai faţă de luna precedentă cu 13,1%, datorită creșterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+16,8%) și industria extractivă (+6,9%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7,7%, potrivit Institutului Național de Statistică.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 0,8% faţă de luna precedentă, din cauza scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,6%) și industriei prelucrătoare (-0,8%).

Faţă de luna corespunzătoare din 2022, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea  de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-12,3%) și industria prelucrătoare (-4,3%). Industria extractivă a crescut cu 5,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 5,2%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-12,8%) și industriei prelucrătoare (-3,5%). Industria extractivă a crescut cu 5,4%.

Totodată, în primele cinci luni ale acestui an, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,7%, din cauza scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,6%) și industria prelucrătoare (-3,9%). Industria extractivă a crescut cu 2,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică în primele cinci luni cu 4,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea  de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,4%) și industria prelucrătoare (-4,0%). Industria extractivă a crescut cu 2,2%.