5.3 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Retail – Afacerile fabricii de fotolii şi canapele Italsofa din Baia Mare, controlată de grupul italian Natuzzi, au crescut cu 14% în 2022, ajungând la peste 338 mil. lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Afacerile fabricii de fotolii şi canapele Italsofa din Baia Mare, controlată de grupul italian Natuzzi, au crescut cu 14% în 2022, ajungând la peste 338 mil.

Producătorul de fotolii şi canapele Italsofa România, subsidiara locală a grupului italian Natuzzi, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 338,2 mil.

euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 296,4 mil.

Producătorul de fotolii şi canapele Italsofa România, subsidiara locală a grupului italian Natuzzi, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 338,2 mil. lei (68,6 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 296,4 mil. lei (60,2 mil. euro), potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Italsofa România a realizat anul trecut un profit net de 14,3 mil. lei (2,9 mil. euro), mai mult cu 75% faţă de anul precedent, când producătorul de fotolii şi canapele a obţinut un câştig net de 8,1 mil. lei (1,6 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 888 de angajaţi. Italienii de la Natuzzi au intrat pe piaţa locală în anul 2001, când au început construcţia fabricii din Baia Mare, în care au investit mai mult de 38 mil. euro.

Din fabrica băimăreană produsele pleacă aproape în totalitate la export că­tre pieţe pre­cum Ger­ma­nia, Marea Bri­­tanie, Franţa şi Spa­nia, potrivit unor informaţii anterioare. Fabrica italienilor de la Natuzzi face parte din cele mai mari businessuri din industria de mobilă din România după cifra de afaceri, dar şi din judeţul Mara­mureş, care s-a conturat drept „hub“ al fabricării de mobilă. Grupul Natuzzi a fost fondat în 1959 de Pasquale Natuzzi, fiind iniţial un mic atelier ce producea canapele din piele.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!