24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

Retail – Afacerile H&M s-au apropiat din nou de 1 mld. lei, dar încă n-au bătut maximele din 2019. Profitul net e la jumătate faţă de ultimul an de dinainte de pandemie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Retailerul de modă H&M, ce deţine pe piaţa locală brandul cu acelaşi nume şi marca premium COS, a obţinut în 2022 în România afaceri de aproape 977 de milioane de lei, cu 15% mai mari decât în anul anterior, al doilea an de pandemie de COVID-19 şi un an încă marcat de o serie de restricţii, cum ar fi cea privind intrarea în malluri cu certificat verde.

Între timp, toate restricţiile au fost eliminate, iar în 2022 retailul a funcţionat normal, fiind afectat totuşi de războiul de la graniţă şi de inflaţia record.

Astfel, avansul de 15% al vânzărilor H&M în România a venit în condiţiile în care inflaţia locală în categoria de îmbrăcăminte a fost de 8,5% anul trecut, potrivit INS.

Pandemia a lovit din plin businessul companiei, ca de altfel al majorităţii retailerilor de modă, care a trebuit să închidă temporar reţeaua de magazine, funcţionând în rest cu restricţii.

Retailerul de modă H&M, ce deţine pe piaţa locală brandul cu acelaşi nume şi marca premium COS, a obţinut în 2022 în România afaceri de aproape 977 de milioane de lei, cu 15% mai mari decât în anul anterior, al doilea an de pandemie de COVID-19 şi un an încă marcat de o serie de restricţii, cum ar fi cea privind intrarea în malluri cu certificat verde. Între timp, toate restricţiile au fost eliminate, iar în 2022 retailul a funcţionat normal, fiind afectat totuşi de războiul de la graniţă şi de inflaţia record.

Astfel, avansul de 15% al vânzărilor H&M în România a venit în condiţiile în care inflaţia locală în categoria de îmbrăcăminte a fost de 8,5% anul trecut, potrivit INS. Creşterea peste acest nivel poate indica atât expansiunea brandului, cât şi un apetit mai mare de consum pentru produsele gigantului suedez. H&M nu mai anunţă de câţiva ani evoluţia reţelei pe ţări, ci doar la nivel de regiune, astfel că este dificil de menţionat dacă expansiunea a susţinut avansul sau nu.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!