27.9 C
București
joi, septembrie 28, 2023

Retail – Altex extinde magazinele FOTO | PROFIT.ro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Aportul total adus, alături de alte companii din grupul Altex, depăsește 125 milioane lei.

În planul de dezvoltare pentru anul acesta, sunt prevăzute 3 parcuri de retail Cometex - Retail Park Dej, Retail Park Râmnicu Valcea, centrul comercial Aurora Giurgiu, și 10 noi magazine proprii Altex.

Investiția de capital social are la bază strategia pe termen lung a companiei Altex de a optimiza costurile de operare și de a dezvolta noi formate de magazine cu o suprafață comercială extinsă, de la 1.000 – 1.500 mp, cât sunt în prezent...

Grupul Altex, controlat de Dan Ostahie, se pregătește să dezvolte noi formate de magazine, cu o suprafață comercială extinsă, de la 1.000 – 1.500 metri pătrați, cât sunt în prezent, către suprafețe de 2.500 – 3.000 metri pătrați. 

Compania are acțiuni și la Cometex, dezvoltator de parcuri de retail, printr-o majorare de capital. Aportul total adus, alături de alte companii din grupul Altex, depăsește 125 milioane lei.

În planul de dezvoltare pentru anul acesta, sunt prevăzute 3 parcuri de retail Cometex – Retail Park Dej, Retail Park Râmnicu Valcea, centrul comercial Aurora Giurgiu, și 10 noi magazine proprii Altex.

“Magazinele dezvoltate în parcuri de retail ne permit utilizarea panourilor fotovoltaice, care contribuie la eficientizarea activității prin economisirea de energie. De aceea, continuăm strategia de transformare a magazinelor și centrelor logistice în clădiri verzi”, declară Dan Ostahie, CEO Altex România.

Altex extinde magazinele

Investiția de capital social are la bază strategia pe termen lung a companiei Altex de a optimiza costurile de operare și de a dezvolta noi formate de magazine cu o suprafață comercială extinsă, de la 1.000 – 1.500 mp, cât sunt în prezent, către suprafețe de 2.500 – 3.000 mp.

De asemenea, reprezentații Altex subliniază că toate magazinele nou construite, prin partenerul Cometex, vor fi uniformizate, vor avea același standard și vor avea incluse, încă din faza de proiect, sisteme de panouri fotovoltaice, becuri led, display-uri digitale și stații de încărcare pentru mașini electrice.

Aportul de capital este susținut de 3 noi asociați, din grupul Altex, respectiv Altex România 11,05%, Altex Service Center 7,61% și Despec Internațional cu 4,51%. Ceilalți acționari rămân Altex Holding – 37,39% și Real Estate – 39,43%.

Astfel, capitalul social Cometex se majorează cu suma de 7,393,570 lei, de la capitalul social actual în valoare de 24,512,900 lei la capitalul social după majorare în valoare de 31,906,470 lei, prin emiterea de părți sociale noi în favoarea noilor asociați, cu plata unei prime de emisiune de 118,456,430, astfel investiția totală este de 125.850.000 ron.

Rețeaua de magazine Altex și Media Galaxy cuprinde peste 125 de magazine, iar viitoarele locații vizează orașe în care Altex și Media Galaxy nu este încă prezent.

Compania Cometex, parte a grupului Altex, are ca obiect de activitate dezvoltarea, operarea și administrarea de proiecte de retail pe întreg teritoriul României, zonele comerciale urbane cu potential de creștere și sustenabilitate.

În prezent, portofoliul Cometex cuprinde:
• 8 parcuri de retail în Giurgiu, Slatina, Satu Mare, Deva, Huși, Brașov, Turnu Măgurele și Dej.
• 20 unități de tip ”stand alone” Altex și Media Galaxy în Orhideea București, IrisTitan București, Arad, Bistrița, Brăila, Craiova, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Timișoara, Lugoj, Chiajna, Reșița, Baia Mare, Mediaș, Turda, Câmpina și Caransebeș.

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 120 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!