21.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Retail – Analiști: Ciocolata devine din ce în ce mai scumpă, dar nu există încă semne de distrugere a cererii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.

Ciocolatierul american Hershey, una dintre cele mai mari companii de ciocolată din lume, a emis luna trecută o avertizare privind profitul din cauza creșterii prețurilor pentru cacao.

Producătorul Reese’s Peanut Butter Cups a declarat pe 8 februarie că prețurile la cacao ar trebui să limiteze creșterea câștigurilor în acest an.

Ciocolata devine din ce în ce mai scumpă, dar nu există încă semne de distrugere a cererii, analiștii considerând că mai este spațiu pentru creșterea prețurilor, relatează CNBC.

Preocupările legate de aprovizionarea cu cacao în Africa de Vest, unde se află aproximativ trei sferturi din producția mondială, au determinat creșterea prețurilor în ultimele luni, scrie News.ro.

În New York, contractele futures de referință pentru cacao, ICE, s-au situat miercuri la 6.549 USD pe tonă.

Contractul, care a depășit 6.000 de dolari pentru prima dată luna trecută, a crescut cu peste 57% până în prezent.

În mod oarecum surprinzător, creșterea istorică a prețurilor nu a împiedicat încă cererea globală.

”De obicei, la ceea ce te-ai aștepta atunci când ai orice fel de marfă agricolă, te-ai aștepta să vezi o anumită distrugere a cererii atunci când ai aceste prețuri astronomic de ridicate, dar nu vedem asta la cacao”, a spus Paul Joules, analist pentru mărfuri la Rabobank.

Acesta a adăugat: ”Ați putea spune că unul dintre motivele pentru care am văzut cacaoa rezistă destul de bine în ceea ce privește cererea este că este, fără îndoială, o achiziție compulsivă pentru consumatori, așa că nu vedem că are același tip de dinamică a cererii ca pentru multe altele mărfuri”.

De asemenea, multe dintre aceste procese au contracte în avans. Deci, ei încă procesează, au încă fabrici pe care trebuie să le folosească și să le opereze, așa că nu este neapărat cazul în care am vedea acest lucru imediat în cifre.”

Joules a spus că se așteaptă să vadă o anumită distrugere a cererii în a doua jumătate a anului, adăugând că imaginea actuală a ofertei și cererii este ”foarte, foarte strânsă”.

Ciocolatierul american Hershey, una dintre cele mai mari companii de ciocolată din lume, a emis luna trecută o avertizare privind profitul din cauza creșterii prețurilor pentru cacao.

Producătorul Reese’s Peanut Butter Cups a declarat pe 8 februarie că prețurile la cacao ar trebui să limiteze creșterea câștigurilor în acest an.

Cât pot crește prețurile la cacao?

Întrebarea cheie și, de asemenea, cea mai grea, este cât de mult pot crește prețurile la cacao”, a declarat Warren Patterson, șeful Strategiei pentru mărfuri la ING, într-o notă de cercetare publicată pe 15 februarie.

”Trebuie să meargă la niveluri în care începem să vedem o distrugere semnificativă a cererii. Vedem deja unele dintre acestea, dar în mod clar nu sunt suficiente pentru a readuce piața la echilibru și pentru a reduce preocupările legate de etanșeitate.”

Patterson a spus că oferta de cacao din Africa de Vest rămâne ”marea îngrijorare” în rândul participanților pe piață.

Acest lucru este determinat de faptul că Coasta de Fildeș este estimată a fi aproximativ 44% din oferta globală, în timp ce Ghana deține o pondere de aproximativ 14% din producție, a menționat el.

”Anul trecut, precipitațiile mai abundente decât de obicei au ridicat îngrijorările cu privire la impactul pe care l-ar avea asupra culturii, cu creșterea cazurilor de boală a păstăilor negre.

Ploile abundente au dus, de asemenea, la probleme legate de livrarea de cacao în porturi”, a spus Patterson.

”În acest an, condițiile meteorologice mai uscate și vânturile puternice din Harmattan nu fac decât să ridice îngrijorări suplimentare cu privire la modul în care evoluează recolta actuală.”

Uscăciunea cauzată de El Niño în cea mai mare parte a Asiei de Sud-Est, India, Australia și părți din Africa a alimentat o creștere a prețurilor mărfurilor moi, cum ar fi cacao, zahăr și cafea, în ultimele luni.

Fenomenul El Niño este un model climatic natural care are loc atunci când temperaturile mării din Pacificul de Est cresc cu 0,5 grade Celsius peste media pe termen lung. Acesta poate deschide calea către mai multe furtuni și secete.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!